Acțiunile Apple au ajuns la un nivel record după ce compania a dezvăluit funcții de AI pentru iphone-uri

Acțiunile Apple au ajuns la un nivel record după ce compania a dezvăluit funcții de AI pentru iphone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Acțiunile Apple au urcat cu 5%, la un nou record de aproximativ 203 de dolari pe acțiune, la o zi după ce compania și-a anunțat mult așteptatul impuls către inteligența artificială, la conferința anuală a dezvoltatorilor de luni, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Apple a prezentat o serie de noi funcții AI în timpul evenimentului, inclusiv o revizuire a asistentului său vocal Siri, integrarea cu ChatGPT al OpenAI, o serie de instrumente de asistență la scriere și noi emoji-uri personalizabile, scrie News.ro.

CONFIRMARE Prețul cu discount oferit de JT Grup Oil este, de facto, prețul ofertei. Compania vine la cota bursei după o operațiune de piață de aproape 20 milioane lei, subscriere de doar 36% CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Prețul cu discount oferit de JT Grup Oil este, de facto, prețul ofertei. Compania vine la cota bursei după o operațiune de piață de aproape 20 milioane lei, subscriere de doar 36%

Compania a prezentat funcțiile ca AI pentru o persoană obișnuită, deși utilizatorii vor trebui probabil să-și actualizeze iPhone-urile pentru a accesa instrumentele.

Odată cu creșterea acțiunilor de marți, Apple și-a depășit recordul anterior din 14 decembrie.

Conferința pentru dezvoltatori a companiei a venit ca un semn de bun venit pentru investitorii care au urmărit să vadă cum va valorifica Apple boom-ul AI în curs.

Analiștii de la Morgan Stanley au spus că caracteristicile AI ale Apple poziționează puternic compania cu ”cel mai diferențiat agent digital pentru consumatori”.

În plus, analiștii cred că funcțiile îi vor determina pe consumatori să își modernizeze iPhone-urile, ceea ce ar trebui ”să accelereze ciclurile de înlocuire a dispozitivelor”.

Andreea Pipernea, fost CEO la NN Pensii – candidat pentru un loc în boardul maib. Banca de la Chișinău ajunge la distribuții de dividende de 50 milioane euro în ultimii 2 ani CITEȘTE ȘI Andreea Pipernea, fost CEO la NN Pensii – candidat pentru un loc în boardul maib. Banca de la Chișinău ajunge la distribuții de dividende de 50 milioane euro în ultimii 2 ani

Ei au spus că Apple va trebui în continuare să confirme așteptările atunci când funcțiile AI vor fi disponibile pentru prima dată în toamnă, dar ei cred că ”au fost așezate bazele pentru o revenire la creștere și o performanță mai susținută”.

”În urma unui WWDC care a furnizat detaliile cheie pe care ne-am concentrat înainte de eveniment, avem și mai multă convingere că Apple se află în pragul unei reîmprospătări de mai mulți ani a produsului, care susține ratingul nostru OW, prețul țintă de 216 USD și 270 USD”, au scris analiștii într-o notă de marți.

Analiștii Bank of America au fost, de asemenea, optimiști în ceea ce privește anunțurile Apple, spunând că funcțiile vor duce la ”un ciclu de upgrade pentru dispozitivele IntelliPhone compatibile cu inteligența artificială”.

Analiștii si-au mentinut ratingul de cumparare a acțiunilor, datorită promisiunii unui ciclu de upgrade multianual, potențialului de creștere a marjei brute și creșterii serviciilor.

Analiștii Evercore au spus că au ieșit de la conferință cu ”o încredere sporită” în strategia Apple în domeniul inteligenței artificiale, în special pentru că cred că aceasta îi va împinge pe utilizatori să își modernizeze dispozitivele.

”Restrângerea Apple Intelligence la iPhone-urile vândute în ultimul an ne întăresc convingerea că AI poate ajuta la demararea unui super ciclu iPhone”, au spus analiștii într-o notă de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple