Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a vândut un pachet de 9% din acțiunile Alpha Bank către UniCredit, pentru 293,4 milioane euro, după ce banca italiană a venit cu o ofertă îmbunătățită, transmite Reuters.
Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri
Luna trecută, UniCredit a anunțat că va deveni cel mai mare acționar la Alpha Bank, prin preluarea unui pachet de 9% din acțiunile Alpha Bank deținut de HFSF, și de asemenea că va prelua operațiunile din România ale Alpha Bank, scrie Agerpres.
"UniCredit a preluat toate acțiunile la un preț de 1,39 euro pe acțiune, ceea ce reprezintă o primă de 9,4% comparativ cu prețul înregistrat la închiderea ședinței din 20 octombrie la bursa de la Atena", a informat Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) într-un comunicat de presă.
În ultima perioadă, Grecia a atras investiții semnificative în economia sa, care s-a întărit după criza datoriilor suverane, ceea ce a determinat agenția de evaluare S&P Global să îmbunătățească ratingul suveran al Greciei la "investment grade" (-recomandat pentru investiții-nr.), în luna octombrie.
Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deține participații la primele patru bănci comerciale grecești, după ce a injectat aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a le recapitaliza în perioada crizei financiare.
În România, Alpha Services and Holdings SA, deținător al Alpha Bank SA, și UniCredit au agreat principalele condiții financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA și Alpha Bank Romania SA, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internațional. Prin această fuziune se va crea a treia bancă ca mărime de pe piața locală, cu o cotă de piață combinată de 12% din punct de vedere total active.