CONFIRMARE Scandalul Wirecard Germania modifică transparența investițională a fondurilor de pensii private din România

CONFIRMARE Scandalul Wirecard Germania modifică transparența investițională a fondurilor de pensii private din România
scris 17 dec 2020

Administratorii de pensii private obligatorii (Pilonul 2) vor trebui să publice trimestrial pe propria pagină de internet, nu semestrial, ca în prezent, structura portofoliului de investiții, detaliată, pentru fiecare instrument financiar și pentru fiecare emitent, cu date referitoare la valoarea actualizată, în lei, și ponderea deținută în activul total al fondului la data încheierii trimestrului, conform unei proiect al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de modificare a Normei nr. 24/2015 privind obligațiile de raportare și transparență în sistemul pensiilor administrate privat, anunțat anterior de Profit.ro și intrat acum în vigoare.

"În prezent, prin prevederile normei, administratorii de fonduri de pensii administrate privat au obligația de a publica pe pagina proprie de internet, pentru fondul de pensii administrat privat, structura portofoliului de investiții prevăzută în cadrul anexei nr. 12, detaliată, pentru fiecare instrument financiar și pentru fiecare emitent, semestrial, pentru data de 30 iunie și pentru data de 31 decembrie. Pentru creșterea transparenței în ceea ce privește modul de investire a activelor fondurilor de pensii administrate privat se impune modificarea frecvenței de publicare pe pagina de internet a administratorilor a anexei nr. 12, detaliată, pentru fiecare instrument financiar și pentru fiecare emitent", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News
Noi dezvăluiri despre Wirecard, prezentă și în România: Ar fi procesat plăți pentru un cazino online asociat cu mafia italiană CITEȘTE ȘI Noi dezvăluiri despre Wirecard, prezentă și în România: Ar fi procesat plăți pentru un cazino online asociat cu mafia italiană
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Măsura este însă introdusă și pe un fond al scandalului falimentului procesatorului de plăți electronice Wirecard (Germania), ale cărui acțiuni s-au aflat pentru o perioadă în portofoliul NN Pensii Private, liderul pieței de profil, dar și al SIF Transilvania.

La finele lunii septembrie a acestui an, valoarea activelor nete însuma 69,82 miliarde de lei, potrivit datelor ASF. O parte din bani, 14,2 miliarde de lei, este plasată în acțiuni listate la Bursa de Valori București și bursele internaționale, conform prevederilor legislației în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
norma
modificare
raportare
investitii
trimestrial
semestrial
wirecard