Deutsche Boerse va elimina procesatorul de plăți Wirecard din DAX înainte de revizuirea trimestrială a indicelui reprezentativ al bursei de la Frankfurt. Decizia a fost luată în urma unei consultări de piață, demarată în iunie, în cadrul căreia investitorii au cerut ca Wirecard, aflată în centrul unui scandal contabil de proporții, sau orice altă companie în insolvență să fie înlocuită imediat în cadrul indicelui blue-chip, potrivit Bloomberg.
"Potrivit noilor reguli, companiile insolvente vor fi eliminate în două zile de tranzacționare", a anunțat Deutsche Boerse, operatorul bursei germane.
Succesorul Wirecard în indicele DAX va fi anunțat pe 19 august, iar schimbările vor fi valabile începând cu 24 august.
CITEȘTE ȘI Cel mai mare șoc pe care l-a cunoscut comerțul internațional de la Marea Criză Economică: Comerțul global poate reveni la nivelul anterior pandemiei abia în 2023. România poate fi însă avantajată de schimbările în producție și distribuție Wirecard se află în centrul unui uriaș scandal contabil. Luna trecută, fostul director general al Wirecard, Markus Braun, a fost arestat pentru a doua oară, fiind acuzat de procurori că a orchestrat, alături de alți suspecți, o fraudă elaborată pe parcursul mai multor ani, cu scopul de a înșela investitorii. Braun, care a fost reținut și în iunie și eliberat ulterior pe cauțiune, a fost arestat împreună cu foștii directori financiar și de contabilitate ai Wirecard.
Cei trei sunt bănuiți că, începând cu anul 2015, au conspirat cu alți suspecți pentru a umfla veniturile Wirecard, falsificând tranzacții cu parteneri terți., potrivit procuraturii. Acest lucru a creat o falsă impresie de robustețe financiară la Wirecard și a permis companiei să acceseze credite de 3,2 miliarde de euro. Braun a demisionat în urma scandalului iscat, care a șters peste 12 miliarde de euro din valoarea de piață a companiei.
Fondată în 1999, Wirecard a devenit unul dintre jucătorii majori pe piața globală a serviciilor de plăți electronice. Compania are 4.500 de angajați, inclusiv în România, unde deține cel mai mare centru de procesare din țară și unul dintre cele mai mari din regiunea Europei de Est