Compromis: Citigroup plătește 12 milioane dolari în SUA pentru că a oferit informații false clienților

Compromis: Citigroup plătește 12 milioane dolari în SUA pentru că a oferit informații false clienților
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 sep 2018

Gigantul american de servicii financiare Citigroup a acceptat să plătească 12 milioane de dolari pentru închiderea unei investigații legate de faptul că a oferit informații înșelătoare clienților unei platforme de tranzacționare private (dark pool) operată de Citigroup Global Markets.

Potrivit Reuters, autoritatea americană în domeniul financiar (SEC) a stabilit că Citigroup Global Markets, subsidiară a Citigroup, a oferit informații false clienților, transmițând asigurări că nu acceptă high-frequency trading (tranzacții automatizate realizate pe baza unor algoritmi complexi și care permit plasarea unui număr extrem de mare de ordine, într-un timp foarte scurt) pe Citi Match, o platformă dark pool cu tarife premium. 

Urmărește-ne și pe Google News
Grecia se pregătește să relaxeze și mai mult mișcările de capital și să ridice toate restricțiile impuse în urmă cu 3 ani CITEȘTE ȘI Grecia se pregătește să relaxeze și mai mult mișcările de capital și să ridice toate restricțiile impuse în urmă cu 3 ani

Totodată, timp de peste 2 ani, aproape jumătate din ordinele primite de la clienți au fost direcționate de Citi Match către alte platforme și executate acolo. Respectivele platforme nu ofereau aceleași condiții premium, însă clienții primeau confirmarea tranzacțiilor ca și cum ar fi fost executate pe platforma Citi.

Dark pools sunt platforme de tranzacționare private, inaccesibile publicului larg, adresate mai ales investitorilor instituționali ce doresc să tranzacționeze pachete substanțiale de acțiuni, care ar putea avea un impact major asupra prețului dacă ar fi tranzacționate pe bursele obișnuite.

viewscnt
Afla mai multe despre
citigroup
sua
dark pool
tranzactii
traderi
platforma