UniCredit Group vinde opere de artă, estimate la peste 1 milion de euro, pentru anumite proiecte inclusiv din România

UniCredit Group vinde opere de artă, estimate la peste 1 milion de euro, pentru anumite proiecte inclusiv din România
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 26 ian 2020

UniCredit va vinde, la începutul lunii februarie, la Londra, prin intermediul casei de licitații Christie’s, opere de artă, din colecția proprie a grupului bancar, estimate la o valoare totală de peste 1 milion de euro. Fondurile obținute vor fi folosite pentru finanțarea unor proiecte, în cadrul inițiativei Social Impact Banking (SIB), lansate anul trecut și în România.

Social Impact Banking reprezintă un program al UniCredit al cărui scop este finanțarea și promovarea oamenilor și afacerilor care au un impact social pozitiv.

Urmărește-ne și pe Google News

Ca urmare a succesului din Italia, unde în 2018 au fost finanțate astfel de proiecte în valoare de circa 73 milioane de euro, programul a fost lansat în 2019 și în alte 10 piețe europene, printre care și în România.

Inițiativa UniCredit este susținută prin vânzarea colecțiilor de artă ale UniCredit din Italia, Germania și Austria, operele artiștilor consacrați vândute urmând a fi înlocuite cu lucrări ale unor tineri artiști de perspectivă.

FOTO Studioul Animafilm, fondat de Gopo, controlat de stat și aflat pe buza falimentului, riscă să rămână pe drumuri CITEȘTE ȘI FOTO Studioul Animafilm, fondat de Gopo, controlat de stat și aflat pe buza falimentului, riscă să rămână pe drumuri

Astfel, în data de 6 februarie, la Londra, în cadrul licitației de artă impresionistă și modernă, organizate de Christie’s, UniCredit a pus în vânzare 7 opere de artă ale unor artiși consacrați, valoarea toatală estimată a acestora fiind de puțin peste 900.000 de lire sterline, respectiv de peste 1 milion de euro.

Printre lucrările vândute se numără un autoportret în bronz al lui Egon Schiele, turnat însă postum, o sculptură de André Masson, precum și o pictură de Oskar Kokoschka, datând din 1933 și ilustrând Viena, în care Kokoschka a fost martorul unei perioade istorice tumultoase.

Lucrarea este estimată la 200.000 de lire sterline, iar alte două picturi, ale artiștilor germani Kurt Schwitters (1887-1948) și Walter Dexel (1890-1973), sunt estimate la 240.000, respectiv 300.000 de lire sterline.

În licitația de la Londra vor fi puse în vânzare și două lucrări ale artiștilor evrei originari din România Arthur Segal (1875-1944) și Reuven Rubin (1893-1974).

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
finantare
arta
opere
vanzare
christie’s
proiect
social
romania