Cum arată tabloul datornicilor cu probleme

Cum arată tabloul datornicilor cu probleme
scris 11 mar 2018

Băncile și IFN-urile înregistrează întârzieri la plată ale unor obligații de plată de 7,5 miliarde lei, numărul restanțierilor fiind în creștere.

Numărul persoanelor fizice cu restanțe mai mari de 30 de zile la bănci și instituții financiare nebancare a crescut cu 3,27% în ianuarie, comparativ cu luna precedentă, ajungând la 680.152, reiese din cele mai recente date ale Băncii Naționale a României (BNR), preluate de Agerpres. Aceste persoane aveau restanțe în valoare de peste 7,49 miliarde de lei. Cea mai mare parte a sumei era în lei și euro, respectiv 3,1 miliarde în lei și echivalentul a 3,03 miliarde lei în euro. În funcție de categoria de întârziere, cea mai mare valoare corespunde termenului de peste 90 de zile, cu 4,296 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Rata creditelor neperformante a scăzut la 6,4%, respectiv cu 0,91 puncte procentuale comparativ cu luna precedentă, și cu 2,59 p.p. în raport cu luna similară din 2016. Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR, declara, la începutul anului trecut, că Banca Centrală și-a propus o țintă de 6% a creditelor neperformante în acest an.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Creditele neperformante au continuat să se reducă. În acest an există ținta de 6% cu creditele neperformante, adică de a ajunge la media europeană. Suntem, în schimb, peste media europeană în ceea ce privește gradul de acoperire cu provizioane a acestor credite", a spus Voinea.

viewscnt
Afla mai multe despre
credite
banci
ifn