CONFIRMARE Gigantul financiar Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, intră oficial în România via Budapesta

CONFIRMARE Gigantul financiar Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, intră oficial în România via Budapesta
scris 14 nov 2019

Gigantul financiar Bank of China, al patrulea grup din lume, deținut de statul chinez, a deschis o sucursală la București via Ungaria și va începe operațiunile din 18 decembrie.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Denumirea sucursalei este Bank of China (Hungary) Budapesta Sucursala București, iar adresa sediului este în Piața Presei Libere nr 3-5, clădirea City Gate. Intrarea în România prin banca din Budapesta înseamnă că nu este nevoie de aprobarea Băncii Naționale a României, care trebuie doar notificată. Banca centrală a Ungariei este responsabilă cu supravegherea prudențială. Este prima bancă chineză ce deschide o sucursală în România, în condițiile în care toate grupurile financiar-bancare prezente sunt cu capital european sau american.

Urmărește-ne și pe Google News
Ediția a XIV-a a Festivalului de Muzică Veche București CITEȘTE ȘI Ediția a XIV-a a Festivalului de Muzică Veche București

Profit.ro a anunțat în vară că Bank of China își pregătește intrarea în România, începând recrutările de manageri pentru poziția de Office Manager și Risk Manager, după ce în primăvară guvernatorul Mugur Isărescu s-a întâlnit cu oficialii băncii într-o vizită în China.

În Ungaria, Bank of China a început afacerile în 2003, iar Guvernul de la Budapesta a apelat și la două emisiuni de obligațiuni în valoare totală de 3 miliarde de yuani în 2017 și 2018 – așa numitele panda bonds-, intermediate chiar de banca chineză.

Conferința Profit.ro - Francois Bloch, BRD: OUG 114 trebuie eliminată în întregime CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro - Francois Bloch, BRD: OUG 114 trebuie eliminată în întregime

Bank of China avea active totale de 2.710 miliarde de euro echivalent la finele lui 2018, fiind al patrulea cel mai mare grup din lume, și un profit net de 24,5 miliarde de euro. Banca este deținută majoritar de statul chinez printr-un fond de investiții și este listată pe bursele din Hong Kong și Shanghai.

Prin Ungaria, chinezii au deschis sucursale și în Austria, Cehia și Polonia și sunt prezenți și în Serbia.

Cererea de înregistrare a fost depusă la 2 octombrie 2019, iar sucursala din București a fost înregistrată la 25 octombrie, când a fost și înscrisă în registrul BNR, cu data indicată pentru începerea activității în 18 decembrie anul curent.

Administratorul sucursalei este chinezul Guo Lixin.

Avertismentul UniCredit: Creșterea pensiilor duce deficitul bugetar la peste 4% în 2020 și 6% în 2021 dacă guvernul nu ia măsuri. România ar putea fi retrogradată la junk CITEȘTE ȘI Avertismentul UniCredit: Creșterea pensiilor duce deficitul bugetar la peste 4% în 2020 și 6% în 2021 dacă guvernul nu ia măsuri. România ar putea fi retrogradată la junk

Statul chinez utilizează banca drept braț financiar al inițiativei Belt and Road și a semnat memorandumuri de înțelegere cu Serbia și Ungaria.

De asemenea, Bank of China a împrumutat deja, în premieră, un investitor imobiliar din România. Astfel, cum a anunțat Profit.ro, în România, Bank of China a făcut parte dintr-un consorțiu de bănci care au acordat o linie de credit revolving de 200 de milioane de euro investitorului imobiliar Globalworth, care deține spații de birouri închiriate principalelor multinaționale prezente în România.

În toamnă, Agricultural Bank of China, de asemenea una dintre cele mai mari bănci din China, cu active de peste 3.000 miliarde de dolari (locul 3 în lume), s-a înregistrat fiscal în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bhank of china
bank of china romania
bank of china ungaria