CEC Bank lansează noi produse de finanțare pentru agricultori, cu dobânzi cuprinse între 5,31% și 5,56%

CEC Bank lansează noi produse de finanțare pentru agricultori, cu dobânzi cuprinse între 5,31% și 5,56%
scris 24 sep 2015

CEC Bank lansează noi produse de finanțare pentru agricultori, dobânzile practicate în prezent fiind cuprinse între 5,31% și 5,56%, în funcție de situația economico-financiară a clientului.

Conform unui comunicat al băncii, noile produse sunt dezvoltate în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și destinate beneficiarilor măsurii 215 - plăți privind bunăstarea animalelor - porcine, anul II, sesiunea III si anul IV, sesiunea I.

Urmărește-ne și pe Google News

Creditele nou lansate oferă posibilitatea finanțării cu până la 90% din suma menționată în adeverința eliberată de APIA, în cazul finanțărilor acordate în cadrul SAPS, respectiv 85% din suma menționată în adeverința eliberată de APIA, în cazul finanțărilor acordate pe măsura 215 - plăți privind bunăstarea animalelor. Comisionul de acordare a creditului este de 0,95% din valoarea creditului, garanțiile sunt flexibile, inclusiv prin posibilitatea obținerii garanției de la Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), respectiv Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Clienții CEC Bank beneficiază de consultanță gratuită în ceea ce privește pregătirea documentației de accesare a creditului, iar finanțările sunt acordate exclusiv în lei.

"Prin lansarea acestor produse de finanțare, CEC Bank continuă să se implice în susținerea sectorului agricol, un domeniu cu importante surse de dezvoltare economică", a declarat Radu Grațian Ghețea, președinte director general CEC Bank.

Potrivit unui comunicat al FNGCIMM, beneficiarii măsurii 215 - Plăți privind bunăstarea animalelor - porcine, sesiunea I de depunere - anul IV de angajament și anul II de angajament, sesiunea III de depunere că, în baza adeverinței eliberate de APIA, pot accesa credite garantate de FNGCIMM, în procent de până la 80%.

Până în prezent, FNGCIMM a semnat convenții tripartite privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii măsurii 215 - plăți privind bunăstarea animalelor porcine - anul II de angajament (sesiunea a III-a de depunere) cu CEC Bank și Banca Comercială Carpatica. Pentru finanțarea capitalului de lucru, anul IV de angajament (sesiunea I de depunere), au fost semnate convenții cu BCR, Banca Transilvania, CEC Bank Exim Bank, Banca Comercială Carpatica și OTP Bank.

Reprezentanții FNGCIMM precizează că, pentru a putea accesa garanția, beneficiarii menționați trebuie să fie asimilați în categoria întreprinderilor mici și mijlocii, definite conform legii, să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanțatorilor, să dețină adeverințele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene și să nu beneficieze de garanții de la alte fonduri de garantare pentru finanțarea accesată.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
agricultori