BCR, selectată de Comisia Europeană într-un consorțiu internațional care a obținut un grant de 1 milion de euro pentru start-up și IMM inovatoare

BCR, selectată de Comisia Europeană într-un consorțiu internațional care a obținut un grant de 1 milion de euro pentru start-up și IMM inovatoare
scris 24 nov 2020

BCR a fost selectată de Comisia Europeană în cadrul unui consorțiu pentru un grant de 1 milion de euro din care vor fi susținute 15 firme noi și 15 întreprinderi mici și mijlocii inovatoare din Uniunea Europeană, inclusiv România, în valorificarea activelor de proprietate intelectuală.

Programul Leadership4SMEs, parte din inițiativa INNOSUP-10-2020, a fost lansat de Comisia Europeană în 2019 și urmărește ca firmele inovatoare să-și valorifice în mod eficient activele de proprietate intelectuală.

Urmărește-ne și pe Google News

BCR a aplicat la program, ca parte a unui consorțiu din care mai fac parte bwcon GmbH (Germania), Iceberg Consulting SRL (România), Innova  (Italia), Aster Capital Partners (Franța), BUGNION S.p.A. (Italia), CNRS Innovation (Franța) și KMU FORSCHUNG (Austria).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
DECIZIE Facilitate la suspendarea plății ratelor la credite: Dobânda și comisioanele datorate nu vor atrage costuri suplimentare CITEȘTE ȘI DECIZIE Facilitate la suspendarea plății ratelor la credite: Dobânda și comisioanele datorate nu vor atrage costuri suplimentare

„Suntem prima banca din România interesată să finanțeze echitabil și activ companiile de tehnologie și de aceea am aplicat la acest grant, pentru că ne va ajuta să găsim instrumente funcționale în vederea evaluării și dezvoltării activelor intangibile pentru startup-uri și IMM-uri, fiind foarte valoroase pentru drepturile de proprietate intelectuală”, a declarat Ana-Maria Crețu, Șef Departament Social Banking BCR.

Programul va contribui la protejarea și îmbunătățirea valorii inovațiilor și atractivității companiilor participante pentru investitori, reducerea riscului accesului la finanțarea dreptului de proprietate intelectuală și creșterea efectului de pârghie a activelor de proprietate intelectuală ale IMM-urilor și startup-urilor sprijinite, arată BCR.

Durata proiectului este de doi ani, iar coordonatorul va fi bwcon GmbH, urmând ca BCR să ofere sprijin membrilor consorțiului, prin alocarea unei echipe specializată în managementul drepturilor de proprietate intelectuală, accelerare de afaceri și finanțare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
startup
imm
granturi