Băncile americane se pregătesc pentru atacuri cibernetice de răzbunare, în urma sancțiunilor impuse de Occident Rusiei după invadarea Ucrainei

Băncile americane se pregătesc pentru atacuri cibernetice de răzbunare, în urma sancțiunilor impuse de Occident Rusiei după invadarea Ucrainei
scris 28 feb 2022

Băncile americane se pregătesc pentru atacuri cibernetice de răzbunare, după ce națiunile occidentale au impus Rusiei o serie de sancțiuni stricte pentru invadarea Ucrainei, au spus experți și directori cibernetici citați de Reuters.

Tensiunile dintre Rusia și Occident au escaladat sâmbătă, când Statele Unite și aliații săi au luat măsuri pentru a bloca unele bănci rusești din sistemul internațional de plăți SWIFT și au pus limite la rezervele internaționale ale băncii centrale ruse, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Guvernele occidentale au avertizat de săptămâni întregi că tensiunile ar putea declanșa atacuri cibernetice masive din partea Rusiei sau a susținătorilor săi. Unii directori au spus că cele mai recente măsuri ar putea fi factori declanșatori.

”Vor fi luate niște măsuri de răzbunare de către aceștia și cred că în modul cel mai puțin costisitor în care o pot face, asta înseamnă un fel de atac cibernetic”, a declarat Steven Schweitzer, manager senior de portofoliu cu venituri fixe la Swarthmore Group din New York.

Potrivit experților în securitate cibernetică, băncile globale, deja ținte de top pentru atacurile cibernetice în timp de pace, sporesc monitorizarea rețelei, analizează scenarii de atac cibernetic, își verifică rețelele pentru amenințări și își asigură personal suplimentar în cazul în care activitatea ostilă va crește.

Printre amenințările pentru care se pregătesc se numără: atacuri ransomware și malware; atacuri de denial of service care distrug site-uri web; și ștergerea datelor și furtul, eventual simultan.

”Băncile sunt incredibil de pregătite. Și-au scos manualele și este practică, practică, practică”, a declarat Valerie Abend, care conduce grupul global de securitate al serviciilor financiare al Accenture.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Cele mai mari bănci din SUA, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley și Goldman Sachs Group, fie nu au răspuns solicitărilor de comentarii, fie au refuzat să discute despre planurile lor de securitate cibernetică.

În calitate de gardieni ai infrastructurii financiare naționale critice, băncile globale sunt supuse unor reguli stricte de risc operațional și au unele dintre cele mai înalte standarde de securitate cibernetică din America corporativă, potrivit experților cibernetici.

Industria face în mod regulat planuri de apărare față de atacuri și a finalizat un exercițiu masiv de ransomware la nivelul întregului sistem în noiembrie, potrivit Asociației Industriei Valorilor Mobiliare și Piețelor Financiare, care a condus exercițiul.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Anterior invaziei ruse în Ucraina, a existat un efort mai concertat al industriei pentru a se asigura că echipele de reacție ale băncilor în caz de incidente sunt în alertă maximă și că au avut o monitorizare sporită, a spus Abend.

Departamentul de Servicii Financiare din New York și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii din SUA au avertizat companiile private să fie vigilente la amenințările cibernetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
rusia
ucraina