Banca Mondială a numit-o pe Tatiana Proskuryakova director de țară pentru România și Ungaria

Banca Mondială a numit-o pe Tatiana Proskuryakova director de țară pentru România și Ungaria
scris 10 mai 2017

Banca Mondială a numit-o pe Tatiana Proskuryakova în funcția de director de țară pentru România și Ungaria. Proskuryakova o va înlocui pe Elisabetta Capannelli, care a fost director de țară în cadrul Băncii Mondiale începând din 2013 și care va prelua un alt mandat, la Zagreb.

Proskuryakova, cu cetățenie dublă rusă și americană, își va prelua mandatul la București pe 24 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News

Proskuryakova este director de țară în Bosnia-Herțegovina și Montenegro din anul 2015. Înainte de mandatul de la Sarajevo, Proskuryakova a fost director de țară în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (2013-14), precum și consilier pentru operațiuni de țară (Country Operations Adviser) pentru Argentina, Paraguay și Uruguay (2010-13).

Proskuryakova s-a angajat la Banca Mondială în 1992 și a deținut mai multe funcții în cadrul acestei instituții, inclusiv în regiunea Europa și Asia Centrală, regiunea America de Sud și zona Caraibelor, precum și în cadrul vicepreședinției pentru Politici Operaționale și Servicii de Țară, dar și în cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale.

Al doilea caz: Banca Mondială exclude de la contracte un producător român de echipamente medicale CITEȘTE ȘI Al doilea caz: Banca Mondială exclude de la contracte un producător român de echipamente medicale

„Banca Mondială are un amplu parteneriat cu România și oferă servicii de asistență tehnică în Ungaria. Proskuryakova aduce o bogată experiență în această nouă postură a sa și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu autoritățile române și maghiare pe durata mandatului pe care dânsa îl va deține ca Director de Țară”, a declarat Arup Banerji, director al Băncii Mondiale pentru țările UE

Banca Mondială și-a deschis biroul în România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanțări în valoare de peste 11 miliarde dolari, reprezentând împrumuturi, garanții și granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei românești. Portofoliul curent al Băncii include împrumuturi pentru investiții, activități analitice și asistență tehnică pentru sprijinirea priorităților de reformă ale României. În anul 2016, Grupul Banca Mondială și România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat continuu pe calea sprijinirii măsurilor de reducere a sărăciei și de dezvoltare durabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondiala
tatiana proskuryakova
elisabetta capannelli