NN achită sume record la asigurări și pensii în România. Subsidiara dedicată asigurărilor generale taie din capital

NN achită sume record la asigurări și pensii în România. Subsidiara dedicată asigurărilor generale taie din capital

Sursa foto - NN

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

NN a plătit clienților de asigurări de viață, sănătate și locuința și participanților la fondurile de pensii administrate peste 575 de milioane de lei în primele șase luni din 2024, cu aproape 30% mai mult decât în aceeași perioada a anului trecut.

În segmentul asigurărilor de viață și de sănătate, NN Asigurări de Viață a plătit clienților beneficii de peste 303 milioane de lei din asigurări, conform rezultatelor financiare neauditate. Valoarea reprezintă totalul cheltuielilor acoperite sau indemnizațiilor plătite celor care au trecut printr-o situație acoperită de asigurarea lor, dar și bani acumulați prin produsele de economisire și investiții care au ajuns la maturitate sau au fost răscumpărate.

Urmărește-ne și pe Google News
Asigurătorii de locuințe din SUA - cea mai mare pierdere din acest secol CITEȘTE ȘI Asigurătorii de locuințe din SUA - cea mai mare pierdere din acest secol
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Dintre beneficiile plătite în situațiile neprevăzute acoperite, aproximativ 45% au fost cheltuieli și despăgubiri pentru afecțiuni legate de sănătate. În același timp, în segmentul asigurărilor de locuință, NN Asigurări a plătit peste 2,2 milioane de lei clienților care s-au confruntat cu incidente care le-au afectat casa, mai mult decât dublu față de primele șase luni din 2023.

Primele brute subscrise de NN Asigurări de Viață au depășit 562 de milioane de lei în prima jumătate din 2024, cu 12% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, conform rezultatelor financiare neauditate. Totodată, activele financiare administrate de NN Asigurări de Viață au depășit pentru prima dată pragul de 5 miliarde de lei, cu un avans de 10%. Compania a înregistrat un profit brut de aproape 61 de milioane de lei în primele șase luni din 2024 și a plătit contribuții totale de aproximativ 54 de milioane de lei la bugetul de stat, cu 46% mai mult față de prima jumătate din 2023.

Decizie smulsă în instanță - Grant Thornton, auditorul City Insurance, asigurător în faliment, va fi reînscrisă pe lista celor agreați pentru asigurările din România CITEȘTE ȘI Decizie smulsă în instanță - Grant Thornton, auditorul City Insurance, asigurător în faliment, va fi reînscrisă pe lista celor agreați pentru asigurările din România

În segmentul pensiilor private facultative, compania a plătit aproape 42 de milioane de lei participanților la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III în prima jumătate a acestui an. Suma reprezintă aproximativ 70% din plățile realizate în tot anul 2023 și a crescut cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Activele nete administrate au depășit pragul de 3 miliarde de lei la finalul lunii iunie, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, cu 32% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând o cotă de 56,4% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri aveau în total 341.000 de participanți la finalul lunii iunie, cu o cotă de aproape 45% din numărul total de participanți la Pilonul III. Din activitatea de investiții, NN Asigurări de Viață a generat în prima jumătate a anului un câștig peste inflație în beneficiul participanților, de 7,77% pentru fondul NN Activ și de 5,93% pentru fondul NN Optim, conform calculelor bazate pe datele Autorității de Supraveghere Financiară.

GM declanșează concedieri masive. Și-a redus estimarea producției de mașini electrice CITEȘTE ȘI GM declanșează concedieri masive. Și-a redus estimarea producției de mașini electrice

În segmentul pensiilor private obligatorii, compania a plătit peste 228 de milioane de lei participanților care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon II în primele șase luni din 2024, cu 75% peste valoarea din primul semestru al anului trecut. NN Pensii SAFPAP a înregistrat active nete administrate de peste 48 de miliarde de lei la finalul lunii iunie, cu aproape 30% peste aceeași perioadă din 2023, reprezentând o cotă de 34% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Fondul administrat avea 2,1 milioane de participanți, cu o cotă de 25,7% din numărul total de participanți la Pilonul II, iar administratorul a generat pentru aceștia un câștig din investiții de 6,8% în primele șase luni din 2024, conform calculelor bazate pe datele Autorității de Supraveghere Financiară.

NN Asigurări, subsidiară a grupului olandez NN specializată în emiterea de asigurări generale, a tăiat din capitalul social suma de 37,67 milioane de lei, la 50,91 milioane de lei, pentru acoperirea completă a pierderilor companiei din ultimii patru ani, a anunțat recent Profit.ro.

Anterior, în decembrie 2023, acționarii au aprobat capitalizarea companiei cu 24,5 milioane de lei, de la 64,074 milioane de lei la 88,574 milioane de lei, prin aport în numerar. Detalii AICI.

Acționarii NN Asigurări sunt NN Continental Europe Holdings BV (Olanda) - 99,99% și NN Asigurări de Viață - 0,01%.

Allianz-Țiriac: 1,3 miliarde lei plătite ca despăgubiri, profit în creștere, mai puțini angajați. Top 4 cele mai mari despăgubiri plătite CITEȘTE ȘI Allianz-Țiriac: 1,3 miliarde lei plătite ca despăgubiri, profit în creștere, mai puțini angajați. Top 4 cele mai mari despăgubiri plătite

NN Asigurări a fost înființată în august 2020, informația fiind anunțată în premieră de Profit.ro. Compania activează pe segmentul asigurărilor genereale, cu excepția polițelor auto.

În 2022, conform ultimelor date publice, compania a raport subscrieri în sumă de 19,2 milioane de lei, cu aproape 70% mai mult față de 2022. Detalii AICI.

În România, grupul olandez mai deține NN Asigurări de Viață, liderul pieței de profil, cu o cotă de peste 30%.

viewscnt
Afla mai multe despre
nn
asigurari generale
capital