Allianz-Țiriac a câștigat oficial contractul pentru polița care va despăgubi salariații ROMATSA în cazul în care aceștia vor pierde brevetul de controlor de trafic din motive medicale, inclusiv deces, de 39 milioane de lei fără TVA. Polița va fi emisă pentru o perioadă de 4 ani, începând cu 26 mai.
Contractul a fost acordat printr-o licitație deschisă, iar criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut. Contractul nu va putea fi subcontractat.
CITEȘTE ȘI Transgaz caută asigurător pentru sănătatea salariaților. Polița este estimată la 5 milioane de euroÎn prezent, acest risc este acoperit tot de Allianz-Țiriac Asigurări, care a câștigat o licitație în prima parte a anului 2017 pentru 12,1 milioane de lei.
Contractul a fost atribuit prin negociere fără publicarea unui anunț de participare.
Pentru viitoarea poliță, suma asigurată a fost stabilită la 606,6 milioane de lei și acoperă 1.040 de salariați ai instituției, potrivit caietului de sarcini al procedurii de atribuire.
CITEȘTE ȘI Dominată de RCA, subscrierea City Insurance este profitabilă. Câștigul asigurătorului a crescut la peste 60 milioane leiLimita maximă pe salariat a sumei asigurate care va fi acordată pentru cazul pierderii licenței, brevetului sau certificatului de controlor de trafic din motive medicale (caz ce include și decesul) este de 1,21 milioane de lei. Riscul asigurat va fi plasat în reasigurare în proporție de 100%.
În 2017, un număr de 12 controlori de trafic ai ROMATSA care și-au pierdut brevetul din motive medicale au încasat despăgubiri în sumă totală de 7,3 milioane de lei, potrivit datelor Autorității care dirijează traficul civil în spațiul aerian al României.
CITEȘTE ȘI NN Asigurări de Viață, cel mai mare jucător local de profil, majorează dividendele. Încasările acționarilor au depășit 350 milioane lei în ultimii 12 aniCea mai mare sumă a fost plătită unui angajat ROMATSA din București, care a încasat 1,07 milioane de lei, iar cea mai mică sumă a revenit urmașilor unui controlor de trafic din Arad, respectiv 238.005 lei.
Controlorii de trafic aerian au declanșat o grevă, în luna mai a anului trecut, după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor, referitoare la soluționarea a 50 de solicitări și încheierea unui contract colectiv de muncă, au eșuat.