Cei mai mari patru asigurători din Italia și Allianz au convenit un acord de mai multe miliarde de dolari pentru salvarea companiei Eurovita

Cei mai mari patru asigurători din Italia și Allianz au convenit un acord de mai multe miliarde de dolari pentru salvarea companiei Eurovita
scris 3 iul 2023

Cei mai mari patru asigurători din Italia și grupul german Allianz au convenit un acord de mai multe miliarde de dolari pentru salvarea companiei Eurovita, potrivit autorității italiene de reglementare IVASS, după luni de zile de muncă în care instituția a intermediat un acord care implică și 25 de bănci, transmite Reuters.

La începutul acestui an, Eurovita a devenit prima companie italiană de asigurări plasată sub administrare specială, după ce a avut probleme din cauza dobânzilor mai mari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Oferta de la Hidroelectrica este suprasubscrisă pe tranșa investitorilor instituționali, dar ordinele sunt plasate disparat, pe întreg intervalul de preț. Premise pentru vânzarea întregului pachet de 20% din acțiuni deținut de FP CITEȘTE ȘI Oferta de la Hidroelectrica este suprasubscrisă pe tranșa investitorilor instituționali, dar ordinele sunt plasate disparat, pe întreg intervalul de preț. Premise pentru vânzarea întregului pachet de 20% din acțiuni deținut de FP

Asigurătorii Generali, Intesa Sanpaolo Vita, Poste Vita, UnipolSAI și Allianz vor înființa o nouă companie care va prelua polițele de asigurări de viață Eurovita.

Poliție de aproximativ 10 miliarde de euro vor fi transferate către noua companie, sau două treimi din activele totale ale Eurovita de la sfârșitul anului trecut, a spus un apropiat al subiectului.

Necazurile Eurovita evidențiază amenințarea cu care se confruntă asigurătorii de viață din cauza creșterii ratelor dobânzilor, care reduc valoarea obligațiunilor de stat pe care aceste companii le-au cumpărat din banii clienților lor.

Dobânzile mai mari i-au determinat pe mulți mici deponenți să renunțe la polițe și să reinvestească numerarul în căutarea unor randamente mai bune, forțând asigurătorii să vândă obligațiunile subiacente în pierdere.

IVASS a spus că problemele Eurovita au fost agravate de managementul defectuos al riscului și de lipsa de voință a proprietarului, firma britanică de private equity Cinven, de a oferi mai mult capital.

La începutul acestui an, IVASS a înghețat răscumpărările anticipate la Eurovita, după ce a desemnat un comisar special care să o conducă.

Vineri, IVASS a prelungit măsura până pe 31 octombrie, în timp ce detaliile tehnice ale salvării vor fi finalizate.

Pentru a preveni ca cei cinci asigurători să fie afectați de răscumpărări odată cu ridicarea interdicției, băncile care au vândut produsele Eurovita participă la salvare.

Africa de Sud - Regele Zulu, spitalizat cu suspiciune de otrăvire CITEȘTE ȘI Africa de Sud - Regele Zulu, spitalizat cu suspiciune de otrăvire

Creditorii vor oferi finanțare pentru rambursarea banilor clienților Eurovita care își răscumpără polițele, păstrând în același timp obligațiunile subiacente până la scadență și neutralizând orice pierderi.

Această finanțare se ridică la 6 miliarde de euro, a spus persoana.

Băncile participante includ Banco BPM, BPER, Credit Agricole, FinecoBank, Intesa Sanpaolo, Mediobanca și Monte dei Paschi.

Băncile au fost consiliate de Vitale & Co si firma de avocatura Gatti Pavesi Bianchi Ludovici.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
eurovita