Totodată, ASF a câștigat definitiv procesele intentate de Dragoș Mihalache și Cristian Toma – foști membri Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), și respectiv de Mihaela Gunata și Valentin Halichias – foști asistenți cabinet membri CSA.
Alți 11 foști membri ai structurilor de conducere din vechile autorități de supraveghere a asigurărilor, pieței de capital și pieței pensiilor private (CSA - Angela Toncescu, Claudian Frunzulică; Comisia Națională a Valorimor Mobiliare (CNVM) – Gabriela Anghelache, Lorand Kralik, Gheorghe Albu, Alexe Gavrilă, Dorina Mihăilescu, Bogdan Chetreanu, Ștefania Ferencz, Cătălina Sava; CSSPP – Vladimir Soare) sunt în litigiu cu ASF, pretinzând compensații pentru încetarea mandatelor în sumă totală de peste 15,5 milioane de lei.
Urmare a comasării celor trei foste autorități, ASF este parte în 125 de litigii de muncă, dintre care 29 au ca obiect pretenții salariale solicitate de către foști membri/salariați CNVM, CSA, CSSPP, iar 96 au ca obiect recuperarea unor sume rezultate din actele de control ale Curții de Conturi.
În urma procesului de restructurare a ASF, din perioada 2014 – 2015, au părăsit instituția circa 150 de salariați. Astfel, au rezultat 12 litigii de muncă, dintre care 8 litigii au fost câștigate în primă instanță, până la acest moment.
În total, ASF a înregistrat 153 de dosare de litigii de muncă, dintre care 98 câștigate pe fond, 10 câștigate în mod definitiv, 4 pierdute definitiv, 30 pe rol și 11 suspendate.
Înființată în anul 2013, ASF este autoritatea națională pentru reglementarea și supravegherea piețelor asigurărilor, a pensiilor private, precum și a pieței de capital.