ASF: La Euroins și City, așteptăm evaluarea finală. Speranța moare ultima

ASF: La Euroins și City, așteptăm evaluarea finală. Speranța moare ultima
scris 21 nov 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) așteaptă evaluarea finală în cazul a două firme de asigurare aflate în procedura de redresare, Euroins și City Insurance, și speră ca acestea să se redreseze din punct de vedere financiar, așa cum a sperat și în cazul Astra și Carpatica, a declarat luni directorul de strategie și stabilitate financiară al ASF, Valentin Ionescu.

ASF a decis în cazul Euroins declanșarea procedurii de redresare financiară în octombrie 2015, iar în cazul City, în aprilie 2016. Compania de asigurări Astra a intrat în mod oficial în faliment în data de 28 aprilie, după o decizie definitivă în acest sens a Curții de Apel București, falimentul fiind solicitat de ASF. În iulie 2016, ASF a decis declanșarea procedurii de faliment și lichidarea societății Carpatica Asig prin procedura obișnuită de insolvență, precum și emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului firmei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Autoritatea speră că Euroins și City Insurance să se redreseze din punct de vedere financiar, potrivit lui Ionescu.

”La Euroins și City Inurance așteptăm evaluarea finală. Speranța moare ultima. Și la Astra și Carpatica am sperat ca acționarii să capitalizeze companiile”, a declarat Ionescu, luni, la o conferință.

ASF a anunțat în octombrie 2015 că Euroins a intrat în procedura de redresare financiară pe bază de plan, după ce a constatat că managementul a supraevaluat activele și cheltuielile de achiziție ale companiei. O lună mai târziu, ASF a anunțat că Euroins România își va majora capitalul social cu 400 milioane de lei în următoarele 12 luni, din care 200 milioane de lei până la 31 decembrie 2015. În luna aprilie, acționarii au majorat capitalul cu 200 milioane lei. Acționarii companiei au fost convocați, la finele lunii septembrie, să aprobe o nouă infuzie de capital de 100 milioane de lei.

EXCLUSIV Noi situații bizare după plafonarea tarifelor RCA: polițe pe șase luni mai scumpe decât cele pe un an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noi situații bizare după plafonarea tarifelor RCA: polițe pe șase luni mai scumpe decât cele pe un an

La începutul lunii noiembrie, Curtea de Apel București (CAB) a respins cererea de anulare înaintată de firma de asigurare City Insurance împotriva decizii emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), de declanșare a procedurii de redresare financiară. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Piața RCA a fost supusă unor șocuri din 2015 până în prezent, cu jucători importanți aflați fie în insolvență, fie în dificultate financiară. Volumul primelor brute subscrise pe piața asigurărilor auto obligatorii RCA în primele șase luni ale acestui an a ajuns la 2,09 miliarde lei (470 milioane euro), după un avans de 33,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Primii trei jucători pe primele șase luni, Asirom, Carpatica și Euroins, aveau în iunie peste 61% din piața RCA, cu un volum al primelor depășind 1,27 miliarde lei (290 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
euroins
city