Acțiunile de pe Wall Street au închis marți în creștere puternică, investitorii așteptând măsuri de stimulare fiscală pentru atenuarea impactului epidemiei provocate de nou coronavirus asupra creșterii economice, relatează CNBC.
Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 4,9%, evoluția prin care a redus la jumătate pierderile de luni. Indicele S&P 500 a avansat cu 4,9%, înregistrând cea mai bună evoluție zilnică de după 26 decembrie 2018. Indicele Nasdaq Compozite a avansat tot cu 4,9%, scrie News.ro.
Acțiunile Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Alphabet, compania mamă a Google, au urcat toate cu peste 4,8%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Titlurile JPMorgan Chase și Home Depot au tras în sus indicele Dow, avansând fiecare cu peste 7%.
Cele mai bune performanțe în cadrul indicelui S&P 500 au fost înregistrate de acțiunile companiilor din sectorul tehnologiei și cel financiar, cu creșteri de cel puțin 6%. Titlurile din sectorul energiei au urcat cu peste 4%.
“Stimulentele fiscale sunt un antidot care pot acoperi spațiul dintre ce se întâmpla înainte de coronavirus și ce se va întâmpla după”, a declarat Brent Schutte, director pentru investiții la firma Northwestern Mutual Wealth Management.
“Tranzacțiile de astăzi arată că piața încearcă să afle dacă măsurile de stimulare vor fi suficiente”, a adăugat acesta.
Președintele american Donald Trump a lansat luni ideea ”unei reduceri a impozitului pe muncă”, pentru a atenua impactul negativ al coronavirusului.
Stimulentele fiscale s-ar adăuga pachetului de finanțare de 8,3 miliarde de dolari promulgat săptămâna trecută de Trump, destinat combaterii epidemiei.
Cu toate acestea, oficiali ai administrației au declarat că administrația de la Casa Albă nu este pe cale să adopte propuneri specifice pentru a combate încetinirea economiei din cauza coronavirusului. Ulterior, CNBC a aflat că Trump a propus o taxă zero pentru muncă pentru restul anului 2020.
”Deși ne așteptăm la un pachet de stimulente fiscale, momentul și amploarea acestuia sunt incerte”, a spus Ed Mills, analist la firma Raymond James.
Luni, piața a înregistrat pierderi istorice, cu scăderi de 7,8%, respectiv de 7,6% pentru indicii Dow și S&P, care au consemnat cea mai slabă evoluție zilnică din 2008. Scăderea de 2.013 puncte a indicelui Dow a fost cea mai mare pierdere măsurată în puncte consemnată vreodată de acest indice.