UiPath a realizat, pro bono, pentru un spital, un sistem de automatizare la testări coronavirus

 UiPath a realizat, pro bono, pentru un spital, un sistem de automatizare la testări coronavirus

Daniel Dines

scris 3 apr 2020

Compania românească UiPath, producător de software robotizat, primul unicorn înființat de antreprenori români și care anul trecut era evaluat la 7 miliarde de dolari, a realizat, pro bono, pentru un spital din Irlanda, un sistem de automatizare prin care asistentele completează automat formulare cu rezultate de la testări coronavirus.

Soluția a fost introdusă în Spitalul Universitar Mater Misericordiae din Dublin

Urmărește-ne și pe Google News

UiPath vrea să introdusă instrumentul și în alte spitale, notează Reuters.

Facebook lansează aplicațiile Messenger pentru Windows și Mac CITEȘTE ȘI Facebook lansează aplicațiile Messenger pentru Windows și Mac

Compania avut anul trecut venituri de 360 milioane dolari și a atras finanțare de la investitori precum Sequoia, CapitalG, Wellington Management, Sands Capital.

UiPath a obținut, astfel, venituri recurente de 360 milioane de dolari în 2019, o creștere de 9 ori comparativ cu 2017, când veniturile “unicornului” pornit din România au depășit cu puțin 40 milioane de dolari. În trimestrul al patrulea, veniturile recurente au crescut cu 60 milioane de dolari față de precedentele trei luni.

În octombrie, compania a anunțat că va concedia circa 400 de angajați, la câteva luni după ce a atras o finanțare de 568 milioane de dolari și a obținut o evaluare de 7 miliarde de dolari.

Fondatorul Daniel Dines a fost indicat ulterior de revista Forbes ca fiind cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari în funcție de valoarea participației sale la UiPath.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Anul trecut, compania a devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
coronavirus
spitalul universitar mater misericordiae