Firma americană de investiții The Rohatyn Group (TRG), noul proprietar al lanțului de petshopuri Animax, a intrat în acționariatul rețelei de clinici de radioterapie Amethyst Radiotheraphy, ale cărei baze au fost puse în România și care s-a extins ulterior în Franța, Polonia, Italia și Austria.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În urma operațiunii, Amethyst Radiotherapy va fi controlată de TRG și de către cei doi fondatori, antreprenorii Ludovic Robert, cofondator A&D Pharma, și Avner Goldenberg, acționar în mai multe companii din România, printre care lanțul de clinici de dializă Nefromed, relevă date analizate de Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
The Rohatyn Group (TRG), cu sediul la New York, este o firmă de investiții axată pe active din piețele emergente, având birouri în Boston, Singapore, Seul, Rotorua (Noua Zeelandă), Mumbay, New Delhi, Londra, Buenos Aires, Montevideo, Lima și Sao Paolo.
Firma este deținută de fondatorul și directorul general Nicolas Rohatyn împreună cu 15 parteneri.
Înființată în 2010, Amethyst Radiotherapy a deschis primul său centru de radioterapie în București în septembrie 2012. În prezent, rețeaua Amethyst cuprinde nouă centre, situate în România, Franța, Polonia, Italia și Austria.
În primăvara anului 2015, în acționariatul Amethyst a intrat fondul de investiții Accession Mezzanine Capital (AMC) III, cu o participație de peste 5%, obținută în schimbul a două împrumuturi în valoare totală de 25 milioane de euro, acordate companiei pentru o perioadă de șapte ani.
Fondatorii Amethyst nu s-au înțeles însă cu noul partener, pe care l-au acuzat, printre altele, de nerespectarea termenilor înțelegerii și de blocarea strategiei de extindere a companiei.
La rândul său, fondul de investiții a acuzat compania, într-o procedură de arbitraj deschisă la Londra, că nu și-a achitat ratele la timp și a cerut obligarea acesteia la plata sumei de 5,1 milioane de euro, reprezentând dobânzi aferente unei linii de credit de 21 milioane de euro acordată în 2014 și principalul împrumutului suplimentar de 4 milioane de euro acordat în 2015.