Tranzacție - Marcos Provit vinde farmacii către Catena și Dr. Max

Tranzacție - Marcos Provit vinde farmacii către Catena și Dr. Max
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 iul 2024

Marcos Provit, cu farmacii sub brandul Evofarm, care a cumpărat întregul lanț de farmacii Polisano Pharma de la familia Vonica și a preluat ulterior 22 de farmacii aparținând companiei Farmacia de la Tara, vinde acum fondul de comerț al unor farmacii către Catena, respectiv Dr. Max, relevă datele analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Catena va prelua operațiunile unei farmacii din Focșani pentru 500.000 euro, iar Dr. Max va cumpăra patru farmacii din Sibiu cu 1,4 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Johnson&Johnson renunță la logo-ul său vechi de peste 130 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Johnson&Johnson renunță la logo-ul său vechi de peste 130 de ani

În vara anului 2022, Marcos Provit a preluat compania Gifarm, care activează tot pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), prin intermediul unei unități farmaceutice localizată în municipiul Tecuci.

În primăvara lui 2022, Marcos Provit a emis obligațiuni corporative în valoare de 8,5 milioane de euro, prin plasament privat. Obligațiunile au fost subscrise integral de CVI, liderul regional pe piața de private debt pentru IMM-uri în Polonia, dar și în Europa Centrală și de Est.

CVI Dom Maklerski (CVI) este o companie de investiții independentă cu sediul în Polonia care și-a început activitatea în 2012 și a devenit rapid lider în finanțarea datoriilor nebancare (datorii private) pentru copanii mici si mijlocii din Polonia și regiunea CEE.

Americanii de la Suvoda, cu un român printre fondatori, se extind pe piața locală CITEȘTE ȘI Americanii de la Suvoda, cu un român printre fondatori, se extind pe piața locală

Grupul Marcos Provit, lansat în urmă cu peste zece ani în Buzău și controlat de Andrei Isac (47,4%), Marius Neagu (47,4%) și Marius Tănase (5%), conform termene.ro, operează o vastă rețea logistică care acoperă sud-estul României, incluzând peste 100 de farmacii sub marca Evofarm, 3 centre logistice situate în Brașov, Buzău și București cât și o flotă pentru activitatea de distribuție.

Grupul are clienți în țări precum Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda și Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
polisano
ilie vonica
remus borza
grampet
medlife
sensiblu
reteta
polisano pharmaceuticals
medicamente