Spitalul Monza și ARES creează cel mai mare centru de cardiologie intervențională din România; din 2017 deschid centre de cardiologie în țară

Spitalul Monza și ARES creează cel mai mare centru de cardiologie intervențională din România; din 2017 deschid centre de cardiologie în țară
scris 26 oct 2016

Spitalul privat Monza din București și Centrele de excelență în Cardiologie ARES, fondat de medicul cardiolog Oren Iancovici, își unesc forțele și creează cel mai mare centru de cardiologie intervențională din România, cu o echipă de 65 de medici, 2 săli de angiografie și 8 săli de operație. Parteneriatul va continua și în centrele de cardiologie pe care Monza le va deschide anul viitor în Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța.

Astfel, de la 1 octombrie, ARES, care pâna în prezent își desfășura activitatea în cadrul spitalului Ponderas, a preluat gestiunea blocului de angiografie din cadrul Monza.

Urmărește-ne și pe Google News

În cadrul acestui parteneriat, Monza și ARES au investit împreună peste 750.000 euro în dotarea celei de-a doua săli de angiografie, extinderea ambulatoriului cu șase cabinete și 10 birouri operaționale. În luna aprilie a anului viitor, va fi dotată și a treia sală de angiografie.

”Acest parteneriat ne va duce la rezultate medicale extraordinare. În 2017 vom avea peste 4.000 de pacienți pe cardiologia intervențională și cardiovasculară și din prima săptămână de activitate deja îi vedem. Devenim cel mai mare centru de cardiologie intervențională din țară și este un lucru foarte important pentru pacienți”, a declarat directorul general al Monza, Luca Militello.

Tranzacție pe piața pharma: Miliardarul elvețian Bertarelli cumpără centrele de diagnostic medical Hiperdia din România CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața pharma: Miliardarul elvețian Bertarelli cumpără centrele de diagnostic medical Hiperdia din România

La rândul său, Iulian Pleșcan, directorul operațional al ARES, estimează că în 2017 vor fi efectuate 1.500 de proceduri endovasculare și 800 de operații de chirurgie cardiovasculară.

”Avem o echipă formată din 25 de cardiologi, 20 de cardiologi intervenționiști și 20 de chirurgi cardiovasculari pentru adulți și copii. Niciun spital din România nu are o echipă atât de mare. (...) Scopul nostru principal este să oprim migrația pacientului român în străinătate. Anual pleacă din România peste 100 milioane euro către spitalele, din Germania, Austria, Turcia. Suntem extrem de bine pregătiți, cu dotări și condiții care ne permit să tratăm orice pacient din România”, mai spune Pleșcan.

Extinderea Centrelor ARES în cadrul spitalului Monza reprezintă pentru noi un proiect amplu de dezvoltare, în beneficiul pacienților din România , parcursul medical al acestora simplificându-se în mod considerabil, arată și Dr. Oren Iancovici.

”În 2010, când am dechis o clinică mică am avut scopul de a nu refuza niciun pacient. Medicina intervențională minim invazivă este revoluționară, iar mulți pacienți nu știu asta, pentru că la noi medicina generală și cea de familie nu este atât de dezvoltată ca în Vest pentru a face cunoscut acest domeniu. Cât ne-am dezvoltat până aici ne-a lipsit însă soluția finală și completă, cea chirurgicală. Noi am putut și putem să tratăm orice pacient pe cale minim invazivă, dar conform  ghidurilor medicale trebuie să ne folosim și de ajutorul chirugilor cardiovasculari”, explică Dr. Oren Iancovici.

Potrivit acestuia, cele două centre medicale au colaborat în multe cazuri medicale de-a lungul timpului.

În ceea ce privește dezvoltarea unei rețele de cardiologie la nivel național, Militello spune că primul astfel de centru va fi deschis la Cluj în februarie-martie 2017.

”În februarie-martie vom deschide Clujul. Deja se construiește clădirea, nu este a noastră, mergem în chirie. Sunt în analiză Timișoara și Constanța și preconizăm că tot în 2017 le vom deschide”, a declarat pentru Profit.ro directorul general al Monza.

Clinicile vor fi deschise sub brandul Monza, iar zona de angiografie va fi realizată tot în parteneriat cu ARES.

Investiția va fi de aproximativ 2 mililioane de euro în fiecare centru, care va fi standard pentru fiecare oraș și va cuprinde atât cardiologia clinică, cât și pe cea intervențională, cu posibilitatea de spitalizare (10-15 paturi). Fiecare dintre centre va crea 30-40 de locuri de muncă.

Spitalul Monza a fost deschis în iulie 2012, în urma unei investiții de 40 milioane euro, având ca specializare inițială chirurgia cardiovasculară. Ulterior, au fost adăugate noi specialități precum neurochirurgie, urologie, pediatrie. Unitatea are o suprafață de 18.000 metri pătrați, 9 etaje și 140 de paturi. Monza are 240 de angajați, iar 50 sunt medici colaboratori.

Militello estimează că Monza va încheia acest an cu o cifră de afaceri de 15,5 milioane euro, cu 20% mai mare față de 2015, această creștere urmând să se mențină și anul viitor.

Centrele de excelență în cardiologie și radiologie ARES și-au început activitatea în anul 2010 și efectuează atât procedure intervenționale minim invasive cât și procedure electrofiziologice și de embolizare a fibromului uterin.

viewscnt
Afla mai multe despre
monza
ares
paretneriat
investiții