Rețeaua de sănătate Regina Maria își continuă extinderea și preia, pe final de an, centrul medical AL - Medica Berlin din Ploiești, înființat în 2000 de omul de afaceri german Aldea Dieter, cu afaceri de circa 1,2 milioane lei anul trecut.
Vânzarea are în vedere fondul de comerț al societății, care cuprinde la momentul vânzării toate avizele și autorizațiile, personalul și contractele relevante.
De la începutul anului, Regina Maria, deținută de fondul de investiții Mid Europa, a derulat mai multe investiții în achiziții, extinderi și deschideri de clinici noi.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cea mai mare tranzacție semnată anul acesta de Regina Maria a fost preluarea spitalului privat Ponderas, în a cărui extindere a investit deja 3 milioane euro. Alte achiziții importante sunt Centrul Medical Helios din Craiova și centrele medicale Dr. Grigoraș din Timișoara.
De asemenea, compania a investit în deschiderea celei de-a doua policlinici din Pitești și primul Campus Medical din Târgu Mureș.
”Am avut un buget foarte mare pentru investiții, încă nu am tras linie. O mare parte au fost alocați pentru spitale. (...) Anul acesta bifăm creșterea organică de 20%, dar creșterea va fi și mai mare prin achizițiile pe care le-am făcut. Piața de servicii medicale din România crește, anul acesta a crescut probabil cu 10%, estimasem la începutul anului 8%. Noi creștem mai mult de cât piața și continuăm să ne exindem atât geografic, cât și cu serviciile pe care le oferim”, spunea recent Fady Chreih, directorul executive al Regina Maria.
În 2017, Regina Maria va continua extinderea și investițiile, având în vizor câteva orașe, dar cel mai important proiect al companiei este deschiderea spitalului de la Cluj-Napoca, investiție de 15 milioane euro.
Cifra de afaceri a Regina Maria va depăși în acest an 90 milioane euro anul acesta, iar ținta pentru anul viitor este o creștere cu aproximativ 15% până la 110 milioane euro. În 2015, Regina Maria a raportat afaceri de 65 milioane euro și un EBITDA de 11,6 milioane euro.
Anul trecut, compania și-a schimbat acționariatul, după ce fondul de investiții Advent și Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, au vândut rețeaua către fondul Mid Europa Partners, în cea mai mare tranzacție din istoria pieței, de 145 milioane euro.
În cifre, Rețeaua de sănătate Regina Maria înseamnă: 32 de locații proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 15 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară. Compania are 3.500 de angajați.