Parlamentul a adoptat majorarea coeficienților de salarizare pentru speclialiștii în fizioterapie

Parlamentul a adoptat majorarea coeficienților de salarizare pentru speclialiștii în fizioterapie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2020

Parlamentul, prin votul final al Camerei Deputaților, a adoptat miercuri un proiect de lege, de modificare şi completare a Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în scopul majorării coeficienţilor de salarizare pentru specialiştii care deţin un titlu oficial de calificare în fizioterapie.

Deşi prin iniţiativa legislativă propunea introducerea funcţiei de fizioterapeut, ca personal de specialitate medico-sanitar, precum şi modificarea statutului profesional pentru funcţiile de profesor CFM, kinetoterapeut, din personal de specialitate din compartimentele paraclinice în personal de specialitate medico-sanitar, membrii comisiei de specialitate au considerat că aceste modificări nu pot fi susţinute întrucât nu fac obiectul legii salarizării.

Urmărește-ne și pe Google News
Biofarm acordă dividende cu randament net de 5% CITEȘTE ȘI Biofarm acordă dividende cu randament net de 5%

Proiectul prevedea, totodată, majorarea coeficienţilor pentru funcţiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM, cu studii superioare şi cu studii de scurtă durată, atât din cadrul unităţilor sanitare şi de asistenţă medico-socială, cât şi din unităţile de asistenţă socială/servicii sociale.

În comisii, deputații au considerat că majorările propuse inițial sunt nerealiste, unele majorări ale acestor funcţii depăşind funcţiile de medic din unităţile sanitare, respectiv funcţiile de conducere.

Prin urmare, ”întrucât majorările propuse prin iniţiativa legislativă nu pot fi susţinute financiar, s-a hotărât majorarea coeficienţilor pentru funcţiile cu studii superioare” similar majorărilor acordate, prin Legea nr.51/2020, personalului din aceleaşi unităţi sanitare şi de asistenţă medico-socială, care ocupă funcţiile de biolog, biochimist, chimist, fizician şi psiholog. Aceste din urmă funcții se află pe acelaşi palier de salarizare potrivit ierarhizării stabilite prin Legea nr.153/201, arată comisia de specialitate.

DECIZIE Taxa clawback - redusă în cazul producătorilor români CITEȘTE ȘI DECIZIE Taxa clawback - redusă în cazul producătorilor români

Potrivit comisiei, este necesară menţinerea acestei ierarhizări, atât pe verticală, cât şi pe orizontală, pentru a nu crea inechităţi în ceea ce priveşte nivelul de salarizare.

Tot prin acest proiect, au fost majorate și salariile conducerii Institutului Naţional de Sănătate Publică.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fizioterapie
fizioterapeuti
salariu
salarizare
camera deputatilor
parlament