Moderna anunță rezultate bune pentru vaccinul său combinat care vizează COVID-19 și gripa

Moderna anunță rezultate bune pentru vaccinul său combinat care vizează COVID-19 și gripa
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

Compania americană Moderna a anunțat rezultate bune pentru vaccinul său combinat împotriva gripei și COVID-19 la adulții cu vârsta de 50 de ani și peste, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Testat pe câteva mii de persoane, vaccinul „a declanșat un răspuns imun mai mare” decât vaccinurile separate deja aprobate împotriva acestor două boli, potrivit Moderna, scrie Agerpres.

Investiții de 100 de milioane de euro la Antibiotice Iași pentru producția de medicamente critice, anunțate de ministrul Proiectelor Europene. Directorul companiei: Vom ajunge de la 25 la 45 de asemenea produse CITEȘTE ȘI Investiții de 100 de milioane de euro la Antibiotice Iași pentru producția de medicamente critice, anunțate de ministrul Proiectelor Europene. Directorul companiei: Vom ajunge de la 25 la 45 de asemenea produse

„Vaccinurile combinate pot reduce povara pe care o reprezintă virusurile respiratorii pentru sistemele de sănătate și pentru farmacii și pot oferi publicului opțiuni de vaccinare mai practice”, a declarat într-un comunicat directorul general al companiei, Stéphane Bancel.

Potrivit acestuia, administrarea unui singur vaccin împotriva acestor două boli ar putea permite creșterea ratelor de vaccinare în rândul populației vizate.

Alte companii farmaceutice, cum ar fi Pfizer și Novavax, lucrează la un astfel de vaccin combinat, însă Moderna este prima companie care a furnizat rezultatele unor studiilor de fază 3, adică la scară largă.

Vaccinul, denumit mRNA-1083 și utilizând tehnologia ARN mesager, combină vaccinul „de ultimă generație” împotriva COVID-19 de la Moderna și vaccinul său candidat împotriva gripei, care nu au primit încă autorizație.

Studiul clinic a cuprins două grupuri de 4.000 de persoane.

În primul grup, alcătuit din adulți cu vârsta de 65 de ani și peste, vaccinul combinat a fost comparat cu vaccinul Fluzone de la Sanofi și cu cel aprobat împotriva COVID-19 de la Moderna, administrate separat.

În cel de-al doilea grup, de data aceasta alcătuit din adulți cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani, vaccinul combinat a fost comparat cu vaccinul Fluarix de la GlaxoSmithKline și, de asemenea, cu vaccinul împotriva COVID-19 de la Moderna.

În fiecare caz, vaccinul combinat a provocat un răspuns imun mai mare împotriva virusului COVID-19 și a celui gripal (subtipurile H1N1, H3N2 și linia B/Victoria).

Moderna a declarat că intenționează să prezinte rezultatele detaliate ale studiului în vederea publicării într-o revistă științifică. Compania „va discuta despre următorii pași cu autoritățile de reglementare”, se adaugă în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
moderna
covid-19
vaccin