GlaxoSmithKline (GSK) și divizia de cercetare în domeniul științelor vieții a Alphabet, compania-mamă a Google, vor crea o companie specializată în combaterea bolilor cu ajutorul semnalelor electrice, sau bioelectronică, o ramură a medicinei aflată la început de drum.
GSK, cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie și a șasea mare companie farma la nivel global, și divizia Verily Life Sciences a Alphabet vor investi împreună 540 milioane lire sterline (715 milioane dolari) în noua companie până în 2023, potrivit unui comunicat al celor două companii, citat de Reuters.
Noua companie va fi numită Galvani Bioelectronics și deținută în proporție de 55% de GSK. Galvani va avea sediul social la Stevenage, în cadrul centrului de cercetare omonim al GSK din Marea Britanie. Un al doilea centru de cercetare va fi deschis în San Francisco.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Galvani se va concentra pe medicina bioelectronică, ramură care se ocupă cu dezvoltarea de implanturi în miniatură ce se pot conecta la grupuri de fibre nervoase individuale cu scopul de a modifica semnalele electrice emise de nervi în vederea restabilirii sănătății organelor și a funcțiilor biologice.
Potrivit reprezentanților GSK, cu ajutorul implanturilor electronice la scară nano pot fi tratate boli precum diabetul, artrita sau astmul. Galvani ar putea cere aprobarea autorităților de reglementare pentru primele tratamente bioelectronice până la finele anului 2023.
"Am obținut rezultate foarte promițătoare cu testele pe animale, care au demonstrat că putem trata unele boli cronice cu aceste dispozitive, iar acum vom continua cu teste clinice. Scopul nostru este să definitivăm primele medicamente în vederea obținerii autorizației în decurs de șapte ani", a spus pentru Reuters șeful diviziei de bioelectronică a GSK și președintele Galvani, Kris Famm.