Consiliul Concurenței a autorizat preluarea centrelor de dializă IHS de către Diaverum

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea centrelor de dializă IHS de către Diaverum
scris 18 feb 2016

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea centrelor de dializă și nefrologie International Healthcare Systems (IHS) de către concurentul său, compania Diaverum.

”Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte
substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, se arată într-un comunicat al Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News

Diaverum România își desfășoară activitatea prin 13 centre de dializă aflate în Bistrița, Brașov, Roman, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Mediaș, Oradea, Târgu Jiu, două centre în Sibiu și trei centre în București.

IHS activează pe piața serviciilor de dializă din România și deține 15 centre de dializă, situate în în Brăila, Brașov, București (3 centre), Petroșani, Galați, Târgu Mureș, Bușteni, Buzău, Călărași, Constanța, Craiova, Focșani și Râmnicu Vâlcea.

În urma preluării clinicilor IHS, Diaverum își va extinde activitatea pe piața serviciilor de hemodializă și dializă peritoneală și își va crește numărul de pacienți.

În ianuarie, Diaverum România și-a majorat capitalul social cu 146 milioane lei (32,44 milioane euro), sumă care ar putea reprezenta valoarea tranzacției.

Clinicile de dializă Diaverum și-au majorat capitalul cu 32 milioane euro, în așteptarea avizului pentru preluarea IHS CITEȘTE ȘI Clinicile de dializă Diaverum și-au majorat capitalul cu 32 milioane euro, în așteptarea avizului pentru preluarea IHS

Centrele de dializă IHS au aparținut oamenilor de afaceri greci Sofianos Georgios - 50%, Sofianos Pantelis - 20% și Sofianou Aikaterini Argyro - 30% și au avut în 2014 afaceri de 107,86 milioane lei (24,4 milioane euro), ocupând locul doi pe piață.

Compania Diaverum, înființată în Suedia, și-a făcut intrarea pe piața românească în 2011, prin preluarea celor 9 centre de dializă Dialmed de la grupul Polisano al familiei Vonica din Sibiu, și a continuat să se extindă prin achiziții, ajungând la 13 unități pe piața locală. Compania a avut în 2014 o cifră de afaceri de 90,23 milioane lei (20,5 milioane euro), în creștere cu 31% față de 2013, și a ocupat locul trei pe piața românească de profil după acest indicator.

Astfel, după preluarea IHS, Diaverum va urca pe locul doi pe piața de profil, cu 28 de centre de dializă, afaceri duble, de circa 45 milioane euro, și peste 3.000 de pacienți.

Directorul general al Diaverum Romania, Camelia Cucu, declara într-un comunicat din ianuarie că, în următoarele 6-12 luni, compania se va concentra pe integrarea celor două rețele de clinici.

Cea mai mare companie din piață este Fresenius Nephrocare, deținută de grupul german Fresenius, care are o rețea de 34 de centre și afaceri de 212,2 milioane lei (48 milioane euro) în 2014.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în România sunt 11.824 bolnavi tratați prin dializă, serviciile fiind decontate de stat. Bugetul total alocat pentru serviciile de dializă și hemodializă s-a situat, anul trecut, la 780 milioane de lei (176,5 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
diaverum
ihs
preluare
clinici
dializă