Tribunalul București a decis, miercuri, să aplice o amendă penală companiei Hexi Pharma, în valoare de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România. Judecătorii au mai dispus dizolvarea companiei.
Potrivit Digi 24, Tribunalul București a decis, miercuri, să aplice o amendă penală companiei Hexi Pharma, în valoare de 2,6 milioane de lei, pentru înșelarea peste trei sute de spitale din România, cărora le-a vândut dezinfectanți diluați, scrie News.ro.
Totodată, judecătorii au mai dispus dizolvarea companiei.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministrul Sănătății anunță epidemie de gripă, înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimăriDe asemenea, a fost condamnat, la trei ani de închisoare cu executare, fostul director al companiei Flori Dinu.
Dacă decizia rămâne definitivă, atât Hexi Pharma cât și Flori Dinu trebuie să plătească despăgubiri către aproape 130 de spitale care au cumpărat pe parcursul mai multor ani produse la această companie.
Decizia de astăzi nu este definitivă și poate fi contestată.
Procurorii Parchetului instanței supreme au trimis în judecată în luna martie 2017, la Tribunalul București, dosarul Hexi Pharma, în care firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracțiuni de înșelăciune, de uz de fals și de participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
În acest dosar sunt judecați și Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precum și Mihail Leva, directorul de producție al companiei, pentru fals în înscrisuri în cazul a 33 de acte materiale.
Anchetatorii susțin, în rechizitoriu, că, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, Hexi Pharma a indus în eroare reprezentanții a 340 de unități sanitare "prin prezentarea ca adevărată a unor calități mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentrația substanțelor active și la eficiența biocidă, precum și prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziție de produse biocide și pricinuindu-le o pagubă".