Comisia Europeană a aprobat alocarea a 47 milioane de euro (227 milioane lei) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Craiova, acesta fiind al treilea spital regional care primește undă verde de la Bruxelles.
Spitalul din Craiova va avea 807 paturi și 19 săli de operații, urmând să fie dotat cu heliport și spații de parcare cu aproape 1.200 de locuri.
Ministerul Sănătății a semnat contractul de finanțare pentru noul spital la finele lunii aprilie, investiția totală în proiect fiind estimată la 2,85 miliarde de lei (peste 590 milioane euro).
CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. CEO Sorin Nicolau: Efect al pandemiei - Angajații apelează mai des la psihoterapie. Terapie prin text: "Scrii zilnic terapeutului, îți dă teme!"Tot în aprilie a fost semnat și contractul de finanțare în vederea construcției Spitalului Regional de Urgență Cluj, pentru care Comisia Europeană a aprobat, în iunie, o investiție de 47 milioane de euro din bugetul FEDR.
Anterior, în martie, Comisia și-a dat avizul pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență Iași, proiect în valoare de peste 63 milioane de lei.
“La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatură de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la semnarea contractului de finanțare pentru spitalul din Craiova.
Spitalul Regional Craiova va fi pus în funcțiune în 2026.