Vast Resources a reluat producția la mina Băița Plai, după o întrerupere de o lună

Vast Resources a reluat producția la mina Băița Plai, după o întrerupere de o lună
scris 11 oct 2020

Compania britanică Vast Resources a reluat producția la mina polimetalică din Băița Plai, județul Bihor, după o întrerupere de circa o lună, cauzată de o problemă apărută la podul de legătură dintre mină și instalația de flotație.

Punctul de acces a fost înlocuit, iar întreruperea temporară a producției nu este așteptată să afecteze negativ obiectivile de producție și vânzări stabilite pentru luna octombrie, potrivit companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Vast Resources a atras o finanțare de  1,68 milioane de lire sterline (1,85 milione de euro) pentru a acoperi costurile cu înlocuirea punctului de acces la instalația de flotație, precum și alte cheltuieli legate de producție.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
S-a cerut intrarea în faliment a Complexului Energetic Hunedoara. România riscă să ajungă în fața Curții de Justiție a UE CITEȘTE ȘI S-a cerut intrarea în faliment a Complexului Energetic Hunedoara. România riscă să ajungă în fața Curții de Justiție a UE

Mina de la Băița este operată de Vast Resources prin intermediul subsidiarei African Consolidated Resources.

Britanicii operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și au în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care au primit licența de exploatare în această vară.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur.

De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană, în așa-numitul “patrulater aurifer” din Munții Apuseni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resourcea
baita plai
mina polimetalica baita plai
productie
reluare productie
productie concentrat cupru