Unul din fondatorii EnergoBit și soția unui fost șef ANRE fac parcuri fotovoltaice în secuime

Unul din fondatorii EnergoBit și soția unui fost șef ANRE fac parcuri fotovoltaice în secuime
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris astăzi, 03:14

Ștefan Gadola, unul dintre fondatorii grupului clujean EnergoBit, specializat în echipamente, instalații, servicii și soluții pentru industria energetică, s-a asociat cu fostul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Niculae Havrileț și cu încă un investitor, Georgel Pană, pentru mai multe proiecte de parcuri fotovoltaice, cu amplasamente în județele Covasna și Harghita, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei 3 au înființat un număr de 5 firme de dezvoltare în domeniu, pe care le controlează indirect, cu câte circa o treime din capital fiecare, fiind totodată administratori ai acestora. Între timp, Niculae Havrileț a fost înlocuit de soția sa, Georgeta Havrileț, inginer energetician, în pozițiile de asociat și administrator la respectivele societăți, conform termene.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Palatul prezidențial din Seul, lovit de un balon cu deșeuri din Coreea de Nord CITEȘTE ȘI Palatul prezidențial din Seul, lovit de un balon cu deșeuri din Coreea de Nord
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Un al patrulea administrator al firmelor dezvoltatoare deținute de Gadola, Havrileț și Pană este Robert Andras din Odorheiu Secuiesc, care este membru, administrator și cenzor în mai multe cooperative agricole din Harghita.

Unul dintre proiectele celor 3 investitori are în vedere construirea unui parc fotovoltaic în comuna Valea Crișului din județul Covasna, pe terenuri cu suprafață însumată de aproximativ 80 de hectare. Acesta este gândit să aibă o putere instalată în panouri de circa 80 MW, plus o instalație de stocare a energiei produse cu capacitate de 40 MW.

FOTO Tranzacție finalizată în IT-ul românesc - Roweb a fost cumpărată de unul dintre cele mai mari grupuri de software din Bulgaria CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție finalizată în IT-ul românesc - Roweb a fost cumpărată de unul dintre cele mai mari grupuri de software din Bulgaria

Un altul își are amplasamentul în comuna Lunca de Sus, din județul Harghita: tot în jur de 80 MW instalați în panouri solare, cu stocare de 40 MW. Valoarea totală a investiției de la Lunca de Sus este estimată la peste 23 milioane euro, cu o perioadă de implementare de 2 ani.

Harghita și Covasna se numără printre județele României cu cele mai reduse capacități locale de producție de energie electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
investiții energie regenerabilă
investiții parcuri fotovoltaice
energobit cluj
anre