Undă verde - Comisia Europeană aprobă vânzarea activelor CEZ din România către Macquarie. Tranzacția mai are însă nevoie și de acordul CSAT

Undă verde - Comisia Europeană aprobă vânzarea activelor CEZ din România către Macquarie. Tranzacția mai are însă nevoie și de acordul CSAT
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2021

Comisia Europeană a dat undă verde tranzacției prin care grupul de origine cehă CEZ vinde activele din România către Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”). Pentru a fi încheiată, tranzacția are nevoie însă și de aprobarae Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Grupul ceh a aprobat, în octombrie, vânzarea activelor sale din România către fondurile europene administrate de Macquarie. Încheierea tranzacției depinde de aprobarea Comisiei Europene (anunțată astăzi) și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Activele vizate de această tranzacție constau în 7 companii, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac.

În urma finalizării tranzacției, CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) și servicii energetice (High-Tech Clima).

MIRA face parte din Macquarie Asset Management, brațul de administrare a activelor al Macquarie Group, un grup financiar diversificat care oferă clienților soluții de administrare și finanțare a activelor, servicii bancare, de consultanță și risc și soluții de capital pentru datorii, capitaluri proprii și mărfuri. Fondat în 1969, grupul Macquarie are peste 15.800 de angajați și este listat la bursa australiană.

La 31 martie 2020, MIRA gestiona active în valoare de aproximativ 120 de miliarde de euro, incluzând 151 de companii de portofoliu, circa 500 de proprietăți imobiliare și 4,8 milioane de hectare de terenuri agricole.

FOTO Președinția cumpără curent electric pe 2 ani, inclusiv pentru SPP-iștii care păzesc reședința din Sibiu a familiei Iohannis CITEȘTE ȘI FOTO Președinția cumpără curent electric pe 2 ani, inclusiv pentru SPP-iștii care păzesc reședința din Sibiu a familiei Iohannis

Preluarea activelor CEZ este realizată printr-un consorțiu condus de Fondul de investiții Macquarie European Infrastructure Fund 6 (MEIF6).

Australienii de la Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) sunt prezenți indirect pe piața locală din 2018, când au preluat asset-managerul imobiliar german GLL Real Estate Partners, deținător al mai multor clădiri importante de birouri în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
grup ceh energie
vanzare cez
active cez
macquarie
mira