Tranzacție: Engie a preluat un parc fotovoltaic de peste 9 MW

Tranzacție: Engie a preluat un parc fotovoltaic de peste 9 MW
scris 18 dec 2020

ENGIE Romania a finalizat achiziția unui parc fotovoltaic, compus din două ferme, cu o capacitate instalată totală de 9,3 MW.

Parcul face parte din Ever Solar SA, filială deținută de dezvoltatorul german de parcuri fotovoltaice, Soventix, și Alpin Solar, coproprietar și dezvoltator. Fermele fotovoltaice sunt localizate în satul Cristuru Secuiesc din județul Harghita. Ele au fost puse în exploatare în anul 2015, producând până în prezent ~55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a aproximativ 34.000 de gospodării.

Urmărește-ne și pe Google News
UiPath a început, oficial, procedurile de listare CITEȘTE ȘI UiPath a început, oficial, procedurile de listare

“Această achiziție marchează o nouă etapă în atingerea obiectivului de a deveni, până în 2030, un investitor important în domeniul energiei regenerabile în România și de a contribui, astfel, la ambiția grupului de a fi liderul tranziției energetice. Pe plan local, obiectivul nostru este de a  ocupa o poziție de lider pe segmentul de energie regenerabilă centralizată – dat fiind că energia eoliană și cea solară vor avea o pondere tot mai mare în viitorul mix energetic al țării –  și de a oferi energie verde clienților noștri, persoane fizice sau juridice”, a declarat  Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

ENGIE Romania operează în prezent 110 MW de energie regenerabilă în capacități eoliene și fotovoltaice. Anterior acestei achiziții, ENGIE Romania era prezentă în domeniul energiei regenerabile prin operarea a două parcuri eoliene, cu o capacitatea instalată de ~100 MW, aflate în județele Brăila și Galați.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică și servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România și deține companiile Distrigaz Sud Rețele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian și Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuție și furnizare de gaze naturale, furnizare de energie electrică, servicii tehnice pentru instalațiile de gaze naturale și centrale termice și producție de energie electrică. ENGIE Romania și filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 20.000 km, dețin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 110 MW și au 4.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie parc fotovoltaic
engie energie regenerabila