SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank

SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank
scris 8 feb 2023

Peste o treime din cea mai recentă emisiune de obligațiuni MREL a băncii de stat CEC Bank, prin care instituția de credit a atras mai mult de 119 milioane euro, a fost achiziționată de către compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, relevă datele analizate de Profit.ro.

Cum conlucrează autoritățile de management cu băncile, consultanții și clienții, măsurile care pot îmbunătăți relația între partenerii implicați în proiecte, greșelile de evitat în relația bănci-clienți, soluțiile pentru a crește sumele cheltuite efectiv în proiecte din sumele deja alocate din PNRR, care stau în conturi, vor fi anunțate la conferința Profit.ro & First Bank, programată pentru 14 februarie și care va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

SNN a cumpărat obligațiuni CEC în valoare de 45 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma

În prezent, pe lângă proaspătul portofoliu de obligațiuni menționat, Nuclearelectrica are la CEC Bank depozite în valoare totală de 768,85 milioane lei, constituite în perioada august-decembrie 2022, fiecare cu maturitate de 6 luni și cu dobânzi care merg de la 8,65% la 9,6% pe an.

CEC Bank a atras marți mai mult de 119 milioane de euro (peste 587 de milioane de lei) printr-un nou plasament internațional de obligațiuni eligibile MREL, ceea ce duce finanțarea totală atrasă de pe piețele de capital prin cele trei tranșe de obligațiuni ce se intenționează a fi eligibile MREL la 1,2 miliarde de lei. Cea mai recentă emisiune, a treia, a fost suprasubscrisă de 1,2 ori.

FOTO Produs alimentar periculos retras de la vânzare din magazinele Mega Image CITEȘTE ȘI FOTO Produs alimentar periculos retras de la vânzare din magazinele Mega Image

Obligațiunile MREL trebuie emise de băncile comerciale pentru a îndeplini cerințele minime de fonduri proprii. Sunt considerate cu grad mare de risc pentru investitori, datoria către aceștia fiind prima ajustată în cazul unor planuri de restructurare și rezoluție a instituțiilor de credit, într-un sistem care încearcă să evite suportarea pierderilor bancare de către deponenți sau contribuabili, după criza din 2008.

″Suntem mândri că CEC Bank este atractivă pentru investitorii instituționali, cu atât mai mult cu cât contextul de piață este unul dificil și marcat de incertitudini, atât din punct de vedere macroeconomic, cât și din punct de vedere al contextului geopolitic. Pentru noi, este încă o confirmare a faptului că strategia de transformare a băncii și rezultatele financiare solide obținute au ajutat la susținerea încrederii și interesului investitorilor. Vom continua și în acest an să urmărim planurile de creștere și de atragere de resurse și capital pentru a finanța economia românească″, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni cec bank
companii de stat depozite la cec
depozite cec bank
nuclearelectrica cec bank