Romelectro vrea să se împrumute la CEC pentru masivul contract Vidraru al Hidroelectrica

Romelectro vrea să se împrumute la CEC pentru masivul contract Vidraru al Hidroelectrica
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 iul 2021

Acționarii Romelectro, una dintre cele mai mari companii românești specializate în lucrări de construcții pentru obiective energetice, vor decide luna viitoare asupra unei propuneri a conducerii privind contractarea unui credit de la banca de stat CEC Bank, destinat finanțării costurilor unui contract cu Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România.

Astfel, pe ordinea de zi a AGA Romelectro se află "aprobarea contractării de către Societate cu CEC Bank în vederea obținerii unui credit pentru finanțarea contractului <retehnologizare AHE Vidraru>".

Urmărește-ne și pe Google News
Telemedicină: Regia Maria deschide primul hub pentru consultații online în Iulius Mall din Timișoara CITEȘTE ȘI Telemedicină: Regia Maria deschide primul hub pentru consultații online în Iulius Mall din Timișoara

Romelectro este unul dintre ofertanții la licitația inițiată anul trecut de către compania de stat Hidroelectrica, pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice (AHE) Vidraru, în calitate de lider al unui consorțiu ce mai include firma slovenă Litostroj Power, precum și subcontractorul român Tesla Power Systems SRL.

Ceilalți ofertanți sunt companiile chineze Zhefu Holding Group și Sinohydro (cea de-a doua cu subcontractor Powerchina Chengdu), precum și consorțiul format din divizia franceză GE Hydro France a americanilor de la General Electric, ca lider, și firmele românești Grid Solutions Romania SRL și Elecnor SA.

ULTIMA ORĂ Viorel Hrebenciuc - condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de păduri. Fiul, închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Viorel Hrebenciuc - condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de păduri. Fiul, închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă

Contractul de retehnologizare a ansamblului de la Vidraru, scos ultima oară la licitație în august 2020, este estimat la peste 86 milioane euro plus TVA. În platforma oficială a sistemului electronic de achiziții publice, licitația apare ca fiind încă în desfășurare, neadjudecată.

Este vorba despre unul dintre cele mai complexe contracte din istoria Hidroelectrica, drept dovadă stând și faptul că prima licitație pentru atribuirea sa a fost lansată în urmă cu peste 5 ani, în mai 2016. De atunci, au fost organizate mai multe proceduri succesive de achiziție în acest scop, toate anulate din cauza neconformității ofertelor primite cu cerințele caietului de sarcini

Skoda trimite o parte dintre angajați acasă, mai devreme cu două săptămâni față de vacanța anuală, din cauza crizei semiconductorilor CITEȘTE ȘI Skoda trimite o parte dintre angajați acasă, mai devreme cu două săptămâni față de vacanța anuală, din cauza crizei semiconductorilor

Hidrocentrala Vidraru, pusă în funcțiune pe 9 decembrie 1966, utilizează potențialul hidroenergetic al Argeșului pe un sector de 28 km lungime, între Cumpăna și Oiești, valorificând o cădere totală de apă de 324 metri. Lacul de acumulare are un volum total de 465 milioane mc, din care 320 milioane mc reprezintă volumul util. Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa și al nouălea în lume între construcțiile similare. Amenajarea asigură o producție anuală de energie electrică de circa 400 GWh, într-un an hidrologic mediu.

Romelectro, deținută de 15 acționari persoane fizice române, dintre care cei mai importanți sunt Viorel Gafița și Gabriel Rădulescu, ce controlează fiecare peste 27% din capitalul societății, a terminat anul trecut cu pierderi de circa 8 milioane lei, cu peste 50% mai mici decât în 2019, la o cifră de afaceri de 201,64 milioane lei, în scădere cu o treime comparativ cu 2019.

Undă verde: Grupul francez Proplast preia afacerile din România ale belgienilor de la Omniform. Duton Plast Muscel, furnizor pentru rețele de retail, procesatori de carne și HoReCa CITEȘTE ȘI Undă verde: Grupul francez Proplast preia afacerile din România ale belgienilor de la Omniform. Duton Plast Muscel, furnizor pentru rețele de retail, procesatori de carne și HoReCa

Compania românească, înființată initial în 1971 ca întreprindere de comerț exterior a Ministerului Energiei, are în portofoliu numeroase contracte de lucrări de construcții energetice și nu numai executate atât în țară, cât și în străinătate.

Romelectro a fost, de asemenea, partener cu spaniolii de la Duro Felguera în consorțiul executant al lucrărilor de construire a noii centrale pe gaze a Romgaz de la Iernut, în baza unui contract semnat în 2016 care a fost reziliat de curând, în condițiile finalizării a peste 90% din obiectiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
retehnologizare hidrocentrala vidraru
romelectro retehnologizare vidraru
hidroelectrica romelectro
hidroelectrica retehnologizare vidraru