Radu Coșarcă a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al companiei de stat Cupru Min SA Abrud, controlată de Ministerul Economiei, el înlocuindu-l în această funcție pe Remus Vulpescu, care a demisionat.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Ambii au fost numiți membri ai Consiliului de Administrație al Cupru Min în vara anului 2016, în mandatul Guvernului Cioloș, în urma unui proces de selecție derulat de către Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului din cadrul Ministerului Economiei la care s-au înscris 53 de candidați.
Remus Vulpescu a fost șef al Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) în perioada privatizării eșuate a Oltchim, în 2012, și, de asemenea, administrator sau director general la mai multe companii de stat și private, din energie și industrie. În prezent, Vulpescu este director general al companiei de stat Romaero, specializată în întreținerea și repararea avioanelor civile și militare de transport de pasageri sau cargo.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Radu Coșarcă a fost șef de Comunicare pentru operațiunile din România ale grupului italian de utilități Enel până în ultima parte a anului 2016, funcție pe care o deținea din 2010.
Coșarcă a lucrat anterior la mai multe televiziuni, precum Național TV, TVR și Antena 1, a fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a predat un curs de comunicare la Universitatea București și a deținut funcția de vicepreședinte la grupul Media On, precum și la firma de consultanță în comunicare Sinergy.
Cupru Min, companie care exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află peste 60 % din rezervele de cupru ale României, are de curând un director general interimar, în persoana fostului director tehnic Gheorghe Chindriș, după ce fostul manager general Nicolae Turdean și-a dat demisia din motive personale.
CITEȘTE ȘI Lanțul de restaurante KFC, intrat recent pe piața livrărilor la domiciliu, inaugurează o nouă unitate de tip Drive-Thru în BucureștiLa începutul acestui an, compania a anunțat că, în 2017, veniturile totale i-au crescut cu 35,8% față de 2016, iar capitalurile proprii - cu peste 55%. La Cupru Min lucrează circa 540 de angajați.
„Remarcabilă este creșterea de productivitate: din cele 38.300 tone de concentrat de cupru s-au obținut 8.010 tone de cupru pur, față de 7.800 în 2016, la un volum de 37.846 tone de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societății când e depășită cota de 8.000 tone de cupru”, se arată în raportul de activitate prezentat la începutul anului de Cupru Min Abrud.
Cupru Min și-a planificat investiții de 65 milioane de lei pentru 2018, din care aproape două treimi reprezintă investiții de mediu, iar principalul obiectiv este finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide. Compania controlată de Ministerul Economiei a terminat anul 2016 cu un profit net de 4,66 milioane lei și o cifră de afaceri de 119,17 milioane lei.