Proiectul-mamut al hidrocentralei Tarnița: licitația pentru studiul de fezabilitate a fost prelungită cu încă o lună

Proiectul-mamut al hidrocentralei Tarnița: licitația pentru studiul de fezabilitate a fost prelungită cu încă o lună
scris 30 apr 2024

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), controlată integral de ministerul de resort, a prelungit cu încă o lună termenul-limită de depunere a ofertelor la licitația de contractare a noului studiu de fezabilitate al proiectului-mamut al hidrocentralei de 1.000 MW cu acumulare prin pompaj Tarnița-Lăpuștești, idee datând din regimul Ceaușescu și declarată ca abandonată în urmă cu 4 ani către autorități.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Este a doua procedură consecutivă de achiziție derulată de SAPE în acest scop, după ce prima, inițiată în octombrie anul trecut, a fost anulată în ianuarie 2024, întrucât nu fusese primită nicio ofertă conformă cu caietul de sarcini.

Urmărește-ne și pe Google News
Europa devine din ce în ce mai săracă în comparație cu Statele Unite CITEȘTE ȘI Europa devine din ce în ce mai săracă în comparație cu Statele Unite

Cea de-a doua, aflată în curs de desfășurare, a demarat pe 15 ianuarie. Primul termen-limită de depunere a ofertelor a fost 13 martie. Acesta a fost prelungit inițial până pe 30 aprilie.

Ulterior, a fost decisă o nouă prelungire, până pe 30 mai 2024, ″ca urmare a solicitării de clarificări primite de la unul dintre operatorii economici interesați de prezenta procedură de achiziție, prin care ni se cere să prelungim termenul de depunere a ofertelor, și luând în considerare complexitatea contractului sectorial, precum și cerințele specifice solicitate prin documentația de atribuire″, potrivit explicațiilor SAPE.

Președintele Forumului Economic Mondial: ”Nu am văzut acest tip de datorii la nivel global de la războaiele napoleoniene” CITEȘTE ȘI Președintele Forumului Economic Mondial: ”Nu am văzut acest tip de datorii la nivel global de la războaiele napoleoniene”

Contractul de elaborare a unui studiu de fezabilitate a cărui documentație tehnico-economică rezultată să stea la baza unei achiziții viitoare de lucrări de inginerie, procurare și construcție (EPC) pentru realizarea obiectivului de investitii centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnița – Lăpuștești are o valoare estimată de 17,5 milioane lei plus TVA.

După cum a relatat Profit.ro, în timp ce SAPE e în curs de achiziție a unui nou studiu de fezabilitate, vechiul studiu Tarnița a devenit obiect de litigiu între Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, și fosta companie dedicată proiectului, Hidro Tarnița SA, care a intrat în faliment în noiembrie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidrocentrală acumulare pompaj tarnița lăpuștești
proiectul tarnița
hidrocentrala tarnița
reluare proiect tarnița
costuri proiect tarnița
ministerul energiei proiect tarnița