Prețurile petrolului au scăzut până la cel mai scăzut nivel din ultima săptămână, pe baza datelor economice slabe din China și Germania

Prețurile petrolului au scăzut până la cel mai scăzut nivel din ultima săptămână, pe baza datelor economice slabe din China și Germania
scris 18 dec 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%, până la un minim al ultimei săptămâni, din cauza îngrijorărilor legate de cerere, după publicarea unor știri economice negative din Germania și China, în timp ce investitorii au rămas precauți înaintea deciziei Rezervei Federale a SUA privind ratele dobânzilor, transmite Reuters.

Contractele futures Brent au scăzut cu  1,15%, până la 73,06 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu  1,17%, până la 69,88 dolari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Gigantul Meta - amendat cu peste 250 milioane euro din cauza piratării a trei milioane de conturi Facebook CITEȘTE ȘI Gigantul Meta - amendat cu peste 250 milioane euro din cauza piratării a trei milioane de conturi Facebook

Astfel, ambele benchmark-uri au închis la cele mai scăzute niveluri din 10 decembrie.

”O altă doză dezamăgitoare de date economice din China, văzută la începutul acestei săptămâni, este semnificativă și pare capabilă să influențeze și mai mult prețul petrolului în zilele următoare”, au declarat analiștii de la firma de consultanță energetică Ritterbusch and Associates, într-o notă.

În China, a doua cea mai mare economie din lume, creșterea producției industriale s-a accelerat ușor în noiembrie, în timp ce vânzările cu amănuntul au dezamăgit, menținând solicitările ca Beijingul să intensifice stimulentele axate pe consumatori, în timp ce factorii de decizie se pregătesc pentru mai multe tarife comerciale din SUA odată ce președintele ales Donald Trump va fi învestit ca președinte pentru a doua oară.

În Germania, încrederea oamenilor de afaceri s-a înrăutățit peste așteptări în decembrie, potrivit unui sondaj al Institutului Ifo, împovărată de evaluarea pesimistă a companiilor cu privire la următoarele luni, pe fondul incertitudinii geopolitice și al unei crize industriale în cea mai mare economie a Europei.

"Singurul lucru bun despre indicele Ifo recent lansat al Germaniei este că este ultimul indicator macro major lansat în acest an. Este timpul să... încheiem un an care va fi al doilea an consecutiv de stagnare economică", au scris analiștii de la ING r-o notă.

Burduja reia ideea creării de ″campioni″ energetici naționali, prin fuziuni între marile companii de profil controlate de stat, vehiculată de multiple ori în ultimul sfert de secol CITEȘTE ȘI Burduja reia ideea creării de ″campioni″ energetici naționali, prin fuziuni între marile companii de profil controlate de stat, vehiculată de multiple ori în ultimul sfert de secol

Principalele partide politice ale Germaniei au prezentat planuri concurente pentru a scoate economia din criză, în timp ce campania a început pentru alegeri anticipate pe 23 februarie, după prăbușirea coaliției tripartite a cancelarului social-democrat Olaf Scholz, luna trecută.

Între timp, în cea mai mare economie a lumii, vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste așteptări în noiembrie, pe fondul unei accelerări a autovehiculelor și a achizițiilor online.

Raportul Departamentului de Comerț al SUA nu a avut niciun impact asupra așteptărilor că Fed va reduce ratele dobânzilor miercuri pentru a treia oară de când banca centrală a SUA și-a inițiat ciclul de relaxare a politicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret