Petrolul se ieftinește cu peste 6%, la minimele ultimelor 2 luni. Temeri că noua variantă a coronavirusului trage în jos cererea

Petrolul se ieftinește cu peste 6%, la minimele ultimelor 2 luni. Temeri că noua variantă a coronavirusului trage în jos cererea
scris 26 nov 2021

UPDATE ora 18:35: Petrolul și-a accelerat declinul și se ieftinește cu peste 10%, cel mai mare declin procentual zilnic începând cu aprilie 2020.

Prețul petrolului Brent se deprecia cu 10,38%, la 72,52 dolari/baril, în timp ce petrolul WTI era în scădere cu 11,53%, până la 69,37 dolari/baril.

Urmărește-ne și pe Google News

Știre inițială:

Cotațiile petrolului au coborât la minimele ultimelor două luni vineri, în condițiile în care o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 sperie investitorii și alimentează temerile că surplusul de ofertă s-ar putea mări în primul trimestru.

În jurul orei 17:00 (ora României), petrolul Brent cu livrare în luna ianuarie se tranzacționa la 77,48 dolari/baril, preț cu 6,7% (-5,44 dolari) mai mic raportat la referința de joi.

Contractele futures pentru petrolul WTI, de referință pe piața americană, se depreciau cu 7,56%, la 72,46 dolari/baril.

Panică pe piețe - O nouă variantă a coronavirusului detectată, pentru care vaccinurile pot fi ineficiente. Bursele europene scad puternic CITEȘTE ȘI Panică pe piețe - O nouă variantă a coronavirusului detectată, pentru care vaccinurile pot fi ineficiente. Bursele europene scad puternic

Ambele sortimente se tranzacționează la cele mai scăzute niveluri din ultimele 2 luni și sunt pe cale să încheie săptămâna pe minus, pentru a cincea săptămână consecutivă, scriu Reuters și MarketWatch.

Prețurile “aurului negru” coboară în tandem cu acțiunile companiilor, pe fondul îngrijorărilor că o nouă variantă a coronavirusului ce provoacă infecția Covid-19, descoperită în Africa de Sud, ar putea fi rezistentă la vaccinurile existente și ar putea atrage impunerea de noi restricții stricte din partea guvernelor, ceea ce ar duce la scăderea cererii de combustibili.

Principalii indici bursieri americani au deschis tranzacțiile în scădere puternică, consemnând corecții de până la 2,5% la ora menționată.

În Europa, indicele pancontinental Stoxx Europe 600 era în coborâre 2,6%, cu deprecieri importante pe toate bursele majore: -2,89% pentru FTSE 100 la Londra, -2,95% pentru DAX la Frankfurt, -3,67% pentru CAC40 la Paris și -4,04% pentru IBEX 35 la Madrid.

La București, referința BET se corecta cu 2,80%, cu toate sectoarele “pe roșu”.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
noua varianta coronavirus africa de sud
pandemie
actiuni