Subsidiara din România a grupului petrolier ungar MOL a anunțat joi că va finaliza în a doua parte a acestui an lucrările de construcție a unui terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) la Tileagd, în județul Bihor, investiția având o valoare de 2,3 milioane de euro.
”Terminalul, care va deveni complet operațional în a doua jumătate a acestui an, va fi dotat cu 4 rezervoare cu o capacitate totală de 600 de metri cubi, fiind prima investiție din domeniul GPL realizată de MOL în România”, arată un comunicat al companiei.
Proiectul va completa baza de active pe care MOL o deține deja la Tileagd, acolo unde din vara anului 1999 funcționează un depozit de produse petroliere. În acest moment, depozitul de la Tileagd este operat de 20 de angajați, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Acesta este primul terminal de GPL pe care MOL îl construiește în România. Este o decizie de investiții care arată interesul MOL România pentru diversificarea activității și a portofoliului de servicii și produse puse la dispoziția clienților”, a declarat Camelia Ene, președinte și director general al MOL România.
În afară de depozitul de produse petroliere de la Tileagd, MOL România mai administrează o unitate de stocare a produselor petroliere la Giurgiu.
Depozitul de la Giurgiu, care are acces direct la transportul fluvial pe Dunăre, a fost pus în funcțiune în primăvara anului 2013 și este operat de 14 angajați.
MOL a ajuns al treilea jucător pe piața distribuției de carburanți în România, după OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, și Rompetrol, afacere controlată de compania kazahă de stat KazMunayGas.
Cantitățile de benzină vândute de grupul ungar MOL în România au fost stabile în primul trimestru, în timp ce volumele de motorină au crescut cu 13,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
CITEȘTE ȘI Surpriză la examenul pentru postul de director IPO la Hidroelectrica: nume mari din piața de capital respinse, inclusiv foști șefi ai BurseiLa finalul anului trecut, MOL România a anunțat că pregătește pentru 2017 investiții de 10-15 milioane euro în dezvoltarea rețelei de benzinării și a estimat că are o cotă de piață la volumul de vânzări în retail de circa 19%.
În 2016, cantitățile de motorină vândute de MOL în România au crescut cu 13,5% comparativ cu 2015, la 477.000 tone, iar vânzările de benzină s-au majorat cu 10% în volum, la 166.000 tone.
MOL are o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, din care peste 200 în România.