Ministerul Energiei vrea ca membrii Consiliului de Administrație al Electrica, lider în distribuția și furnizarea de energie electrică în România, să fie aleși prin metoda votului cumulativ.
Ministerul Energiei, în calitate de acționar deținând 48,78% din capitalul social al societății, a solicitat astfel completarea convocatorului adunării acționarilor din 27 aprilie, potrivit News.ro.
Ministerul a mai cerut totodată stabilirea duratei mandatului membrilor aleși prin aplicarea metodei votului cumulativ pentru o perioadă de patru ani.
CITEȘTE ȘI CE Hunedoara și sistemul energetic național se salvează reciproc: vânzări garantate de energie de rezervă până în 2020 pentru Valea JiuluiMinsterul Energiei controlează 48,78% din acțiunile companiei, în timp ce BERD are 6,92%, iar The Bank of New York Mellon (American Depositary Receipts) din New York, SUA, are 3,67% din capital.
Veniturile operaționale totale ale Grupului Electrica, în anul 2017, s-au ridicat la valoarea de 5,77 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 0,27% față de 2016.
În anul 2017, Grupul Electrica a obținut un profit net consolidat de 172 milioane lei, în scădere cu 63% față de 2016.
CITEȘTE ȘI Unii văd totuși profit: O mină de mangan de lângă Vatra Dornei, băgată în faliment de stat, dar cumpărată de o companie slovacă pentru sub 1 milion de euro. Cumpărătorul spune că și-a asigurat acum mangan pe minimum 20 de aniÎn 2017, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 17,8 TWh (în creștere cu 1,7% față de 2016) către un număr de aproximativ 3,7 milioane de utilizatori.
Operatorii de distribuție din cadrul grupului au distribuit aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel național.
Companiile din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.