Combinatul siderurgic Liberty Galați, fostul Sidex, deținut de Liberty Steel Group din conglomeratul GFG Alliance al familiei Gupta, lansează un program de ucenicie, prin care angajează 100 de tineri în acest an
Noul program este lansat în contextul reluării producției primare de oțel pe platformă, repornirii furnalului și accelerării activității laminoarelor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Programul se adresează tinerilor absolvenți de liceu și școli profesionale și se desfășoară în două etape. Prima etapă durează șase luni și este dedicată formării profesionale prin participarea ucenicilor la sesiuni de dezvoltare a competențelor tehnice, dar și comportamentale prin sesiuni de teambuilding și comunicare. A doua etapă durează 12 luni, timp în care ucenicii devin autonomi la locul de muncă, fiind susținuți de mentori și specialiști.
Din 2014 până în prezent, peste 500 de tineri s-au alăturat companiei în programele de ucenicie și învățare accelerată, prin care s-au calificat în domeniul electric, mecanic și tehnic.
În primăvară, președintele pentru Europa al grupului-mamă, totodată președinte al Consiliului de Administrație al Liberty Galați, Ajay Aggarwal, declara în cadrul Maratonului Energiei de la Profit News TV că Liberty Galați vrea să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030 și implementează deja proiecte în acest sens, însă pentru ca ambițiile de decarbonare să poată fi puse în practică, atât în România, cât și la nivelul UE, cei care investesc în asta trebuie protejați față de importurile de produse de profil mai ieftine, provenite din țări care nu impun industriilor lor aceleași costuri de mediu precum Europa.
Liberty Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.
Compania a terminat anul trecut cu pierderi de peste 821 milioane lei, comparativ cu profitul net de peste 1,3 miliarde lei din 2021, iar veniturile totale au scăzut cu mai mult de 10%, de la 10 la 8,98 miliarde lei, potrivit datelor raportate Ministerului Finanțelor Publice. Efectivul mediu de angajați s-a menținut constant, la circa 5.000 de persoane.