Italia intenționează să reducă încălzirea în locuințe și în companii în timpul iernii cu scopul de a economisi gazele folosite

Italia intenționează să reducă încălzirea în locuințe și în companii în timpul iernii cu scopul de a economisi gazele folosite
scris 6 sep 2022

Italia intenționează să reducă încălzirea în locuințe și în companii în timpul iernii în vederea economisirii cantității de gaze folosite și pentru a scădea riscurile în ceea ce privește oprirea totală a fluxurilor de gaze rusești, relatează Reuters.

Italia a importat aproximativ 40% din gazul său din Rusia înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, dar a început rapid să caute surse alternative de aprovizionare și să încerce să își reducă dependența de Moscova, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
OFICIAL: Mulți români vor fi nevoiți să se încălzească cu aeroterme la iarnă din cauza problemelor termoficărilor centralizate. Gazele din import – posibil insuficiente CITEȘTE ȘI OFICIAL: Mulți români vor fi nevoiți să se încălzească cu aeroterme la iarnă din cauza problemelor termoficărilor centralizate. Gazele din import – posibil insuficiente
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Potrivit unui plan guvernamental anunțat marți, temperatura din blocurile de apartamente și din alte clădiri publice va fi fixată la 19 grade Celsius, cu un grad Celsius mai mică decât în trecut. Temperatura va fi stabilită la 17 grade Celsius pentru spațiile industriale.

De asemenea, sistemul de încălzire va fi pornit cu o oră mai puțin în fiecare zi.

Roma poartă negocieri cu organizația de lobyy italiană Confindustria pentru a conveni asupra unei reduceri suplimentare a consumului de gaze în mod voluntar. Italia speră că restricțiile vor reduce consumul de gaze cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie și își propune să reducă încă 2,1 miliarde de metri cubi prin utilizarea combustibililor alternativi pentru a genera electricitate.

Planul ar putea fi sporit de alte măsuri care încurajează utilizatorii individuali și întreprinderile să reducă consumul, ceea ce înseamnă că cererea globală ar putea scădea cu 15%, în conformitate cu planurile mai ample ale Uniunii Europene.

Italia și-a umplut rezervoarele de gaze la 83% din capacitate de la începutul lunii septembrie, adaugă documentul, asigurându-și rezerve înaintea lunilor mai reci.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
gaze