OMV Petrom a investit în ultimii doi ani aproximativ 21 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi, pentru a-și majora cu 75%, de la 200 de kilotone la aproximativ 350 de kilotone, capacitatea de amestec cu biocombustibili și pentru a îmbunătăți infrastructura pentru transportul, descărcarea și depozitarea bio-componenților în rafinărie.
OMV Petrom furnizează carburanți cu un conținut bio volumetric de 6,5% în motorină și 8% în benzină.
Conform reglementărilor europene, conținutul de energie regenerabilă din carburanții din transport trebuie să crească de la 10%, în 2020, la 14% în 2030, pentru a sprijini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transport. Țintele de bio-componenți sunt stabilite ca obiective de substituție energetică, unde fiecare combustibil are un conținut de energie diferit.
CITEȘTE ȘI FOTO Un designer a creat genți de mână inspirate de măștile de față împotriva COVID-19„Suntem o companie energetică și vrem să facem parte din soluția pentru o energie mai curată. Investim în obținerea de carburant cu un nivel ridicat de conținut bio, precum și în soluții alternative pentru mobilitate și în diverse alte proiecte sustenabile. Este un efort combinat la toate nivelurile companiei noastre, deoarece ne propunem să reducem emisiile de carbon cu 27% până în 2025 față de 2010”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.
Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an și, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde euro în rafinărie. O treime din această investiție a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.
Astfel, OMV Petrom a redus emisiile de carbon ale operațiunilor sale cu 22% în 2019 față de 2010.