Hidroelectrica încearcă din nou să retehnologizeze centrala Brădișor. Contract de peste jumătate de miliard de lei

Hidroelectrica încearcă din nou să retehnologizeze centrala Brădișor. Contract de peste jumătate de miliard de lei

Barajul Brădișor. Sursă foto: Wikipedia

scris 22 aug 2024

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, încearcă din nou să contracteze lucrări de retehnologizare a hidrocentralei Brădișor de pe râul Lotru din Vâlcea, după 2 tentative anterioare eșuate.

Hidroelectrica a lansat o nouă licitație în acest scop, valoarea estimată a contractului fiind de aproape 530 milioane lei plus TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prima a fost demarată în 2021, la un preț estimat de 148,4 milioane lei plus TVA, iar cea de-a doua – în 2023 (aproape 375 milioane lei plus TVA). Ambele au fost anulate, din lipsă de oferte conforme.

Prin retehnologizare, Hidroelectrica urmărește prelungirea duratei de viață a hidrocentralei Brădișor cu cel puțin 30 de ani, precum și asigurarea funcționării acesteia la puterea prevăzută de proiect, de 115 MW.

FOTO România a lansat construcția unui nou penitenciar. \ CITEȘTE ȘI FOTO România a lansat construcția unui nou penitenciar. "O investiție strategică."

Astfel, țintele vizate sunt ″• creșterea domeniului de funcționare al grupurilor (implicit de realizare a serviciilor tehnologice de sistem), de la 40÷50 MW pe grup, respectiv 80÷100 MW pe centrală, la 20÷57,5 MW pe grup, respectiv 40÷115 MW pe centrală; • creșterea randamentelor hidroagregatelor și implicit a randamentului total al amenajării; • asigurarea volumului și a calității serviciilor de sistem furnizate de CHE Brădișor conform prevederilor Codului Tehnic al RET; • realizarea unui sistem automat de comandă - control al funcționării echipamentelor și instalațiilor de la toate obiectele amenajării care să permită, pe lângă comenzile locale, conducerea întregului proces de producere a energiei electrice și a serviciilor de sistem de la distanță, fără personal permanent de exploatare în subteran centrală; • reducerea consumurilor tehnologice proprii ale CHE Brădișor; • creșterea fiabilității, disponibilității și siguranței în exploatare a echipamentelor și instalațiilor″, potrivit documentației de atribuire.

Hidrocentrala este funcțională din anul 1982.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica retehnologizare
hidrocentrala brădișor