Grupul producătorilor de petrol OPEC+, care include și Rusia, a convenit o nouă creștere modestă a producției pentru luna iunie

Grupul producătorilor de petrol OPEC+, care include și Rusia, a convenit o nouă creștere modestă a producției pentru luna iunie
scris 6 mai 2022

Grupul producătorilor de petrol OPEC+, care include și Rusia, a convenit o nouă creștere modestă a producției pentru luna iunie, pe fondul îngrijorărilor persistente cu privire la cererea mai slabă din China și la scurt timp după ce Uniunea Europeană, cel mai mare bloc comercial din lume, a prezentat propuneri de noi sancțiuni împotriva țițeiului rusesc, transmite CNBC.

Alianța influentă a partenerilor OPEC și non-OPEC a decis să ridice țintele de producție cu 432.000 de barili pe zi pentru luna viitoare, menținând strategia existentă de a debloca treptat restricțiile record de aprovizionare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ROBOR este la maximele ultimilor 7 ani, IRCC este încă mic. În ce condiții rentează înlocuirea indicilor din contractele în derulare și la ce bănci se poate face CITEȘTE ȘI ROBOR este la maximele ultimilor 7 ani, IRCC este încă mic. În ce condiții rentează înlocuirea indicilor din contractele în derulare și la ce bănci se poate face

OPEC+ va organiza următoarea sa întâlnire pe 2 iunie.

Condus de lidera OPEC, Arabia Saudită, grupul a convenit rapid, la sfârșitul lunii martie, să-și majoreze obiectivele de producție pentru luna mai.

”Este puțin probabil ca OPEC+ să furnizeze petrol suplimentar pe piață pentru a rezolva orice constrângere a ofertei de pe piață, deoarece sunt foarte mulțumiți de faptul că prețurile rămân peste 100 dolari pe baril”, a declarat Ajay Parmar, analist senior al pieței petrolului la serviciul de informații despre mărfuri ICIS, într-o notă de cercetare.

El a spus că orice creștere substanțială a ofertei suplimentare din partea OPEC+ va amenința aceste prețuri ridicate și, în schimb, vor continuă cu recuperarea lentă a cotei de piață pe tot parcursul anului 2022”, a spus Parmar.

Cea mai recentă întâlnire a grupului are loc pe fondul unei crize de aprovizionare. Uniunea Europeană a anunțat miercuri planuri de a interzice importurile de petrol rusești în termen de șase luni și de produse rafinate până la sfârșitul anului, în ultima sa rundă de sancțiuni economice.

Măsurile propuse de blocul european reflectă furia larg răspândită față de atacul neprovocat al președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

Rusia este al treilea mare producător de petrol din lume, după SUA și Arabia Saudită, și cel mai mare exportator de țiței din lume pe piețele globale. Este, de asemenea, un mare producător și exportator de gaze naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol