Franța majorează prețurile reglementate ale electricității pentru uz casnic cu 10%

Franța majorează prețurile reglementate ale electricității pentru uz casnic cu 10%
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Guvernul francez a decis să majoreze prețurile reglementate ale energiei electrice pentru uz casnic cu 10%, începând din august, a declarat un oficial guvernamental, confirmând un articol al cotidianului Les Echos, transmite Reuters.

Oficialul guvernamental a adăugat că aceasta va fi singura creștere a prețurilor până în februarie 2024, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Hidroelectrica, proaspăt listată triumfal la BVB, a devenit cel mai mare furnizor de energie concurențial și al doilea per total piață CITEȘTE ȘI GRAFICE Hidroelectrica, proaspăt listată triumfal la BVB, a devenit cel mai mare furnizor de energie concurențial și al doilea per total piață

Creșterea de 10% este mult mai mică decât cea propusă de Comisia de Reglementare a Energiei (CRE) din Franța, care, pe baza prețurilor actuale din piețele angro, a recomandat o creștere de 74,5%.

”Suntem într-o fază de revenire la normal, sau, în orice caz, de revenire la un nou echilibru după criza energetică pe care am trăit-o, chiar dacă, evident, prețurile energiei rămân ridicate”, a spus sursa guvernamentală, subliniind că francezii vor continua să beneficieze de unele dintre cele mai mici prețuri din Europa.

Schimbări la joint-venture-ul pentru mini-reactoarele SUA: Un finanțist fiu de bancher a fost pus director general, iar un fost șef al laserului de la Măgurele a fost numit în CA CITEȘTE ȘI Schimbări la joint-venture-ul pentru mini-reactoarele SUA: Un finanțist fiu de bancher a fost pus director general, iar un fost șef al laserului de la Măgurele a fost numit în CA

În luna mai, ministrul de Finanțe Bruno Le Maire a declarat că plafonul Franței pentru prețurile la electricitate va fi eliminat treptat și va înceta la sfârșitul anului viitor.

Prețurile energiei electrice europene au crescut anul trecut, în principal din cauza consecințelor războiului din Ucraina.

Franța a înregistrat, de asemenea, o producție nucleară record de scăzută, deoarece compania de utilități de stat EDF a fost nevoită să oprească pe perioade lungi reactoarele afectate de coroziune, pentru reparații și mentenanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
facturi
energie
pret