Soceram, proprietarul fostei rafinării Steaua Română, dorește construirea unui parc, a unui muzeu al industriei câmpinene precum și a unor clădiri comerciale sustenabile energetic.
Parcul va include și un loc de joacă pentru copii. De altfel, Soceram va colabora cu cetățenii orașului Câmpina în ceea ce privește dezvoltarea proiectului, conform reprezentanților companiei, arată RTV.
“Deschidem Rafinăria” este o inițiativă a grupului ”Rafinăria la prezent” și presupune deschiderea efectivă a spațiului Rafinăriei pentru toți cei interesați. Evenimentul va avea loc pe 14 și 15 mai 2022 și include mai multe acțiuni.
Luna trecută, Profit.ro a anunțat că un complet din cadrul Tribunalului București a admis falimentul rafinăriei Steaua Română din Câmpina, înființată la sfârșitul secolului al XIX-lea și a dispus radierea societății din Registrul Comerțului, în urma unui proces în care o bancă și o firmă care furnizează servicii de apă și canalizare sunt debitori. Decizia nu este definitivă.
„Aprobă raportul final al lichidatorului judiciar. In baza art.132 al.2 din Legea nr.85/2006 închide procedura insolvenței împotriva debitorului. Radiază societatea debitoare din Registrul Comerțului București. În temeiul art.135 din Legea nr.85/2006 sentința de închidere a procedurii va fi notificată DIRECȚIEI GENERALE A FINANȚELOR PUBLICE BUCURESTI și OFICIULUI REGISTRULUI COMERȚULUI de pe lângă TRIBUNALUL BUCURESTI, pentru efectuarea mențiunii. Potrivit art.136 din Legea nr.85/2006 descarcă pe lichidatorul judiciar și toate persoanele care l-au asistat de orice îndatoriri și responsabilități. Cu recurs in 7 zile de la comunicare”, este sentința publicată pe portalul instanțelor de judecată.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare Procesul, în care Banca Comercială Română și SC Hidro Prahova SA, firmă a Consiliului Județean Prahova, sunt debitori, a început la 17 iulie 2013.
Rafinăria Steaua Română a fost construită în perioada 1895-1897.
În anul 1895, după emiterea primei legi a minelor în România, s-a înființat societatea anonimă STEAUA ROMANĂ, cu capital atât român, cât și străin.În anul 1897, Rafinăria a achiziționat în întregime zona petrolieră din jurul orașului Câmpina, extinzându-se pe o suprafață de 13,5 hectare și fiind considerată cea mai modernă și mai mare dintre rafinăriile din Europa.
Parțial distrusă în ambele Războaie Mondiale, Rafinăria a fost refăcută.