FOTO INEDIT Enel aduce peste 6.000 de oi în parcuri solare. Cel mai mare "acord de pășunat solar" din istorie

FOTO INEDIT Enel aduce peste 6.000 de oi în parcuri solare. Cel mai mare "acord de pășunat solar" din istorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2024

Peste 6.000 de oi sunt planificate să fie lăsate libere pe opt parcuri solare ale Enel din Texas, pentru a curăța vegetația pe peste 4.087 de hectare de teren, în cel mai mare "acord de pășunat solar" din SUA până în prezent.

Enel transmite că a încercat deja "pășunatul solar" în Minnesota și raportează că unele dintre parcuri au avut îmbunătățiri ale materiei organice de peste 200%.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Incendiu puternic în București CITEȘTE ȘI FOTO Incendiu puternic în București
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Prioritizând pășunatul oilor pentru gestionarea terenurilor, demonstrăm modul în care solarul și agricultura pot coexista, asigurând în același timp performanța optimă a instalațiilor noastre solare”, a declarat Marcus Krembs, șeful relațiilor externe și sustenabilitate al Enel America de Nord.

Agrivoltaica este practica de a folosi terenul atât pentru energie solară, cât și pentru agricultură în același timp. Această abordare a utilizării terenului are mai multe beneficii. În primul rând, a lăsa oile să meargă pe vegetație este mai ieftin și mai puțin probabil să deterioreze panourile solare decât cosirea.

FOTO INEDITE - Ciolacu, reales președinte PSD, cu atacuri în serie la Klaus Iohannis. VIDEO INTEGRAL Avioanele prezidențiale trebuie să transporte capital românesc, nu crose de golf CITEȘTE ȘI FOTO INEDITE - Ciolacu, reales președinte PSD, cu atacuri în serie la Klaus Iohannis. VIDEO INTEGRAL Avioanele prezidențiale trebuie să transporte capital românesc, nu crose de golf

„Pășunatul solar este în fruntea unei industrii agrovoltaice în plină expansiune și vedem din ce în ce mai mulți lideri din industria solară care investesc în parteneriate de lungă durată cu fermierii și creează noi oportunități pentru agricultura americană”, a adăugat Kevin Richardson, Director de Outreach la Asociația americană pentru pășunat solar.

FOTO INEDIT Enel aduce peste 6.000 de oi în parcuri solare. Cel mai mare

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
oi