Fondatorii Dedeman semnează prima lor tranzacție în energia verde

Fondatorii Dedeman semnează prima lor tranzacție în energia verde

Imagine generică

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 9 aug 2024

Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, au preluat, prin compania lor de producție de energie electrică Grunman Energy, un proiect de parc fotovoltaic vasluian, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grunman Energy a achiziționat integral firma dezvoltatoare a parcului, Zen Agriculture SRL, de la fostul asociat unic, Adrian Bahrim.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Popeyes continuă expansiunea în România și pregătește restaurante în două noi orașe CITEȘTE ȘI FOTO Popeyes continuă expansiunea în România și pregătește restaurante în două noi orașe
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Zen Agriculture dezvoltă un parc fotovoltaic gândit să aibă putere instalată de 5 MW, cu amplasament în comuna Ciocani, din județul Vaslui, pe un teren de peste 8 hectare.

Grunman Energy, controlată integral de Pavăl Holding, a fost înființată în vara lui 2022, în principal pentru operarea de centrale fotovoltaice instalate pe acoperișurile centrelor logistice Dedeman din țară

În ultima parte a anului trecut, Pavăl Holding a injectat peste 53 milioane lei în capitalul companiei energetice.

România nu este de acord cu hidrocentrala Porțile de Fier 3: „Nu vom face niciun compromis” CITEȘTE ȘI România nu este de acord cu hidrocentrala Porțile de Fier 3: „Nu vom face niciun compromis”

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.

Au încheiat cea mai mare tranzacție a anului 2022 și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România prin achiziția portofoliului de birouri al CA Immo, contra unei sume de 377 de milioane de euro; au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth.

FOTO&HARTĂ România și Serbia au semnat pentru interconectarea conductelor lor magistrale de gaze naturale. Accelerare și pe energie electrică CITEȘTE ȘI FOTO&HARTĂ România și Serbia au semnat pentru interconectarea conductelor lor magistrale de gaze naturale. Accelerare și pe energie electrică

În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară. Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon și Promateris), în industrie (Alro și Conpet), energie (Transelectrica și Electrica), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), sănătate (clinica dentară Victoria, Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Moldova Farming).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la primul lor ansamblu rezidențial, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești. În același cartier din Bacău, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial.

DOCUMENT Supraviețuirea energetică a Ucrainei depinde și de România. Ce se așteaptă de la Transelectrica. Poate fi rezolvată și o mare problemă a Republicii Moldova CITEȘTE ȘI DOCUMENT Supraviețuirea energetică a Ucrainei depinde și de România. Ce se așteaptă de la Transelectrica. Poate fi rezolvată și o mare problemă a Republicii Moldova

De asemenea, aceștia au consolidat și restaurat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, despre care au anunțat că o vor transforma în sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
frații pavăl
grunman energy
pavăl holding
frații pavăl investiții energie